Каунаський театр сплатив €960 роялті за постановку балету «Алладін» - директор Київської опери

Каунаський театр сплатив €960 роялті за постановку балету «Алладін» - директор Київської опери

Укрінформ
За листопад-грудень 2022 року сума роялті від Каунаського театру (Литва) склала €960 за постановку балету "Аладдін", створеного на замовлення Київської опери.

Про це директор - художній керівник Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (Київської опери) Петро Качанов повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми зробили постановку в жовтні, й за листопад-грудень роялті склало €960. Я не можу сказати, що це шалені кошти. Однак роялті вони сплачують по періодах, а не щомісяця: закінчився рік – вони сплатили, потім ще за пів року буде якась сума", - зазначив Качанов.

На його думку, той факт, що литовський театр узяв у свій репертуар балет на музику сучасного українського композитора, що замістив твір російського композитора Арама Хачатуряна "Чіполіно", є безпрецедентною подією.

Читайте також: У Києві презентували виставку «Соледар. Сіль. Війна»

"Щоб європейський театр мав у репертуарі твір українського композитора – це прецедент, якого в новітній історії України не було...І я вважаю досягненням для України, що в європейському театрі буде йти наш сучасний Олександр Родін у постановці нашого театру", - сказав директор Київської опери.

Як повідомлялося, у 29-30 жовтня 2022 року у Каунаському державному музичному театрі відбулася прем'єра балету "Аладдін", що був створений на замовлення Київської опери українським композитором Олександром Родіним.

Читайте також: У Києві презентували виставу «Мавка. Шоу» за мотивами мультфільму

У травні 2022 року Київська опера та Каунаський театр підписали контракт на безстроковий показ балету та на його постановку творчою командою Київської опери у складі Сергія Кона, Оксани Хамровської, Дмитра Куряти, Наталії Клісенко. За умовами договору, литовський театр зобв'язався сплачувати роялті за показ вистав, оскільки майнові права на постановку належать українському театру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-