Ткаченко закликав до міжнародної підтримки культурних інституцій та митців під час війни

Ткаченко закликав до міжнародної підтримки культурних інституцій та митців під час війни

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на Конференції «Renaissance of Arts and Culture in Ukraine», яка відбулася в Берні (Швейцарія), закликав до міжнародної підтримки культурних інституцій та митців під час війни.

Про це він написав в Телеграмі, передає Укрінформ.

"На викликах та потребах інституцій та митців у сфері культури під час війни, на важливості міжнародної підтримки та пріоритетних завданнях на 2023 – акцентував у своєму виступі на конференції у швейцарському місті Берн. ...Говорили про конкретні проєкти в Україні, які можуть підтримати швейцарські кантони", - написав міністр.

Читайте також: Ткаченко – про обстріл музею у Куп'янську: Збережена більшість об'єктів культурної спадщини

Він повідомив, що Конференція «Renaissance of Arts and Culture in Ukraine», прикладом якого є Одеса та Одещина», стала ще одним майданчиком для обміну досвідом між українськими та іноземними експертами з різних сфер культури.

"Попри війну наші театри влаштовують прем’єри, зали філармонії продовжують працювати навіть при блекауті, а музиканти влаштовують концерти в метро. Культурне життя продовжується. І саме сьогодні – час для всього цивілізованого світу діяти, аби показати, що він залишається вірним своїм основним цінностям", - додав міністр.

Ткаченко наголосив, що зараз Україна має використовувати кожен міжнародний майданчик, щоб спонукати міжнародних партнерів підтримувати українську сферу культури.

Читайте також: Для реінтеграції Криму важливо розбивати російські міфи - Ткаченко

Організатором Конференції виступає асоціація Legato Берн-Одеса, яка об’єднала українських дипломатів та європейських послів, представників міжнародних організацій, політиків, митців з єдиною метою – підтримати та захистити культуру та культурну спадщину. Гості конференції мають змогу побачити презентації різних закладів культури Одеси.

Фото: Олександр Ткаченко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-