Ткаченко обговорив із представником Бундестагу підготовку українських закладів культури до зими

Ткаченко обговорив із представником Бундестагу підготовку українських закладів культури до зими

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко обговорив із заступником глави Комітету Бундестагу з питань культури і медіа Марко Вандервітцом підготовку українських закладів культури до зими.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

"Із заступником глави Комітету Бундестагу з питань культури і медіа Марко Вандервітцом ми бачились ще під час мого візиту в Берлін влітку. Ще тоді домовились, що він до нас завітає, щоб побачити все на власні очі", - зазначив Ткаченко.

Співрозмовники обговорили додатковий захист закладів культури перед зимою.

"Культурним установам не вистачає аварійного обладнання: електрогенератори, вогнегасники, вогнетривкі матеріали для підготовки та збереження своїх колекцій на зиму", - наголосив Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко показав зруйновані заклади культури в Ізюмі

Він зазначив, що росія знищила чи пошкодила в Україні сотні об’єктів культурної інфраструктури. Загальний обсяг фінансової підтримки, необхідної для прифронтових регіонів України, оцінюється в 50 мільйонів євро.

"Підняв питання про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу. Ми маємо називати речі своїми іменами. Сподіваюсь, що побачене тут прискорить прийняття рішень в Німеччині", - підкреслив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, з тимчасово захоплених, а нині звільнених від російських загарбників територій Херсонщини військові рф вивезли близько 15 тисяч вкрадених ними музейних експонатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-