Українські фахівці та менеджери наступного року стажуватимуться у Метрополітен-опера

Українські фахівці та менеджери наступного року стажуватимуться у Метрополітен-опера

Укрінформ
Українські фахівці та менеджери оперної сфери наступного року зможуть пройти стажування у Метрополітен-опера.

Про це повідомляє МКІП, передає Укрінформ.

"Метрополітен-опера запрошує на стажування працівників українських оперних театрів та незалежних організацій з метою обміну досвідом та ознайомлення з принципами та методами роботи одного з провідних театрів США", - йдеться у повідомленні.

Програма стажування стала можливою завдяки ініціативі Міністерства культури та інформаційної політики України та підтримці першої леді України пані Олени Зеленської і реалізується за безпосереднього сприяння Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

У міністерстві нагадали, що під час зустрічі з генеральним менеджером Метрополітен-опера Пітером Ґелбом у Нью-Йорку у вересні цього року перша леді України Олена Зеленська обговорила втілення одразу двох спільних проєктів — замовлення опери в українського композитора та програму стажування для українських фахівців оперної сфери у провідному театрі США.

Читайте також: Стартував конкурсний відбір українських композиторів з написання твору для Метрополітен-опера

Наразі отримати можливість пройти стажування в Метрополітен-опера можуть працівники таких департаментів театру чи організації: виробничий департамент; департамент сценічного менеджменту; медіа департамент; департамент маркетингу; режисерсько-постановчий департамент.

Основною умовою є знання англійської мови та мотивація в отриманні нового досвіду, який можна буде застосувати в оперній сфері України.

Стажування триватиме з березня по червень 2023 року та передбачатиме участь чотирьох українських працівників у спільній з американськими колегами підготовці постановок та реалізації нових проєктів Метрополітен-опера.

Читайте також: У Львові вперше покажуть оперу Євгена Станковича «Страшна помста»

Всі охочі пройти стажування мають подати відповідну заявку за формою, що міститиме також мотиваційний лист англійською мовою. Фінансова підтримка стажування буде забезпечена приймаючою стороною. Дедлайн подачі заявки — 30 листопада 2022 року.

Фото: metopera.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-