Євробачення-2023 пройде у Ліверпулі

Євробачення-2023 пройде у Ліверпулі

Укрінформ
Британський Ліверпуль прийме наступного року Євробачення від імені України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише The Guardian.

“Музичний конкурс “Євробачення” наступного року від імені України прийме Ліверпуль, який переміг 19 інших міст у змаганні за право на його проведення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Євробачення" відбудеться в Об’єднаному королівстві вперше за 25 років. Гранд-фінал конкурсу призначено на 13 травня, він пройде на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тис. глядачів. Півфінали пройдуть 9 і 11 травня.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко привітав обрання Ліверпуля як міста проведення конкурсу "Євробачення-2023".

Читайте також: У Нацвідборі на Дитяче Євробачення перемогла 13 річна Злата Дзюнька з піснею «Незламна»

"Я вітаю рішення BBC з обрання міста проведення Євробачення-2023. Впевнений, що Ліверпуль чудово впорається із завданням проведення такого масштабного свята та відобразить традиції та особливості України в ньому", - написав Ткаченко у Телеграмі

Він нагадав, що Ліверпуль названий музичним містом ЮНЕСКО завдяки своєму внеску у попмузику. Водночас міністр зауважив: "Символічно, що Ліверпуль є містом-побратимом нашої Одеси. Британія – наш близький друг, тепер її місто Ліверпуль стане ще одним символом нашої дружби".

Читайте також: Два українські проєкти виграли нагороди Європейської культурної спадщини

"Кожному українцю шкода, що наша країна не може прийняти змагання через постійні атаки росії. Кожен українець чекає на перемогу, щоб мати змогу дійсно відсвяткувати цю подію", - наголосив очільник МКІП.

Як повідомляв Укрінформ, Велику Британію було обрано місцем проведення пісенного конкурсу після того, як організатори вирішили, що його не може проводити Україна - переможець 2022 року.

Читайте також: Проведення Євробачення у Британії фінансуватиме ВВС - Ткаченко

Борис Джонсон, який обіймав посаду прем’єр-міністра Великої Британії на момент цього рішення Європейської мовної спілки, заявив, що його країна проведе "Євробачення-2023" від імені України.

Фото: EBU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-