Поліція вже зареєструвала понад 620 воєнних злочинів на деокупованій Харківщині

Поліція вже зареєструвала понад 620 воєнних злочинів на деокупованій Харківщині

Укрінформ
У Харківській області від початку деокупаційних заходів зареєстровано 623 воєнні злочини рф.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

“Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у визволених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 623 воєнні злочини, з яких найбільше за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, - ред.) – 560, за ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність, - ред.) – 55 та інші”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На деокупованих територіях Харківщини гостро не вистачає хірургів та ендокринологів

Зазначається, що минулої доби російські війська атакували населені пункти Чугуївського, Куп'янського, Харківського, Ізюмського та Лозівського районів Харківської області. Унаслідок обстрілів були пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, гаражі та крамниці, є загиблі та травмовані. Співробітники слідчо-оперативної групи провели огляди місць подій, зібрали речові докази. Слідчі відкрили кримінальні провадження за фактами порушень законів та звичаїв війни.

Загалом упродовж доби поліція відреагувала на 1766 повідомлень від громадян про правопорушення та події на Харківщині.

Читайте також: На Харківщині розміновують 49 звільнених населених пунктів

За даними МВС, на блокпостах минулої доби правоохоронці спільно з військовослужбовцями здійснили перевірку 1000 транспортних засобів для недопущення потрапляння до регіону зброї та наркотиків.

За добу на Харківщині за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доправлено для перевірки 30 осіб.

Поновили роботу підрозділи поліції на визволених територіях. Співробітниками поліції забезпечується громадська безпека та порядок на 8 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому, поінформували у МВС.

Читайте також: ПриватБанк та Ощадбанк відновлюють роботу на деокупованій Харківщині

Тривають роботи з обстеження та розмінування населених пунктів. Працівники вибухотехнічної служби Нацполіції з початком деокупаційних заходів обстежили територію загальною площею близько 900,8 гектара. Вилучено 16 598 вибухонебезпечних предметів, знищено 658.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-