МКІП оголосила прийом заявок на гранти Єврокомісії для українських митців

МКІП оголосила прийом заявок на гранти Єврокомісії для українських митців

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики оголосило конкурс програми «Креативна Європа» щодо грантової підтримки українських митців та відновлення культурного сектору.

Про це інформує МКІП у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Європейська комісія створила грантову програму для українських митців, культурних організацій та інституцій на суму 5 мільйонів євро. Конкурс є частиною програми «Креативна Європа» на 2023 рік. Його мета — підготувати післявоєнне відновлення українського культурного сектору, а також допомогти українським митцям і культурним організаціям у створенні та демонстрації своїх проєктів в Україні та країнах-учасницях Креативної Європи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що грантовий фонд буде розділений на три частини.

Читайте також: В Україні презентували грантові програми для підприємців у сфері креативних індустрій

2 мільйони євро виділять на підтримку українських митців і культурних організацій для створення і демонстрації мистецьких проєктів. Переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проєктів за допомогою каскадних грантів.

Водночас 2 мільйони євро отримають культурні діячі з України, вимушено переміщені через військову агресію росії. І також переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проєктів за допомогою каскадних грантів.

І ще 1 мільйон євро піде на підготовку до післявоєнного відновлення українських культурних секторів і навчання українських фахівців, котрі спеціалізуються на збереженні культурної спадщини.

Читайте також: Держмистецтв оголосило конкурси на здобуття премій Білокур та Дерегуса

У МКІП зауважили, що для фінансування в межах програми відберуть три проєкти.

Дедлайн подання заявок — 29 листопада 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія оголосила про започаткування відкритого конкурсу на здійснення проєктів на підтримку української культури як в самій Україні, так і за її межами, на реалізацію відібраних пропозицій буде виділено 5 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-