Усі у світі зрозуміли, що від росії не можна чекати добра - скрипаль Криса

Усі у світі зрозуміли, що від росії не можна чекати добра - скрипаль Криса

Укрінформ
Мистецька спільнота зарубіжних країн була шокована повномасштабним вторгненням росії в Україну, всі зрозуміли, що від російської держави не можна чекати добра.

Про це розповів відомий скрипаль–віртуоз Олег Криса в інтерв’ю Укрінформу.

"Я не знаю жодної людини в Америці чи в європейських країнах, які підтримують війну путіна в Україні. Весь світ схаменувся від того, що вчиняє російська армія. Усі зрозуміли, що від російської держави ніколи не можна чекати добра", – сказав музикант.

Скрипаль зазначив, що для нього такий розвиток подій також став несподіванкою, адже з росією його пов’язували роки навчання у московській консерваторії.

«Я ніколи не міг уявити собі, що росія може розпочати повномасштабну війну в Україні. Я провів у москві багато років. Там залишилося багато знайомих людей, товаришів, які, на жаль, деякі підтримують війну. Мої близькі друзі однозначно засуджують воєнне вторгнення», – зауважив він.

Водночас, коментуючи тимчасове дистанціювання від російської культури у зв’язку з путінською агресією проти України, Криса висловив думку, що «заборона – це «пєрєбор».

«Вважаю, що можна дозволити звучати видатним російським композиторам за кордоном. Хоча я також розумію українців, які зазнали великого лиха від російської армії за цих понад 100 днів», - сказав скрипаль.

Читайте також: Українська кіноспільнота закликає бойкотувати російське кіно

Він зауважив, що постанов про заборону на виконання творів російських композиторів за кордоном не було, однак негативне ставлення українців до будь-чого російського цілком зрозуміле.

«Ми можемо грати Прокоф’єва, який народився в Донецьку, і Стравінського, який народився на Волині. Утім, думаю, що досить велика частина українців не хочуть мати нічого спільного з росією після всіх диких, варварських дій в Україні», - сказав Криса.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують українські міста й села.

Міністерство культури та інформаційної політики на сьогодні зафіксувало 388 епізодів воєнних злочинів російської армії проти культурної спадщини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-