Українська кіноспільнота закликає бойкотувати російське кіно

Українська кіноспільнота закликає бойкотувати російське кіно

Укрінформ
Кінематографісти України закликають до бойкотування російського кіно та культури.

Про це повідомила виконавчий директор Української кіноакадемії та генеральний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Анна Мачух на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Українська кіноакадемія була першою організацією, яка закликала світову спільноту до бойкоту російського кіно та кіноіндустрії. Це переросло у бойкот російської культури. Наша робота на цьому фронті постійно продовжується", - розповіла Мачух.

Вона додала, що суспільство поступово втомлюється від новин про Україну і починає шукати так званих "хороших русских" у російській культурі. Мачух зауважила, що під час війни це неприпустимо.

"Поки триває війна, російської культури та кіно на міжнародному фронті не повинно бути", - наголосила гендиректор.

Та попри заклики, зокрема на Канському кінофестивалі, не вдалося досягти повного бойкоту російського кіно. "Був російський фільм Кирила Серебреннікова "Дружина Чайковського", і, звичайно, представники російської кіноіндустрії. І те, що сказав Серебренніков під час пресконференції, що потрібно допомагати сім'ям російських солдат, які гинуть в Україні, викликало бурю абсолютно негативних емоцій", - розповіла Мачух.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському на кінофестивалі зібрали понад 170 тисяч на підтримку ЗСУ

24 лютого поточного року росія розпочала повномасштабну війну проти України. Відомі діячі української кіноіндустрії виступили проти російського вторгнення в Україну та долучилися до численних закликів до бойкоту російської культури.

Європейська кіноакадемія приєдналася до ініціативи Української кіноакадемії щодо бойкоту російських фільмів і заявила, що виключає їх із цьогорічної Європейської кінопремії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-