МКІП працює над онлайн-реєстром об’єктів архітектурної та археологічної спадщини

МКІП працює над онлайн-реєстром об’єктів архітектурної та археологічної спадщини

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України працює над онлайн-реєстром об’єктів архітектурної та археологічної спадщини.

Про це сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Ми працюємо над онлайн-реєстром, який включатиме в себе перелік усіх об’єктів архітектурної та археологічної спадщини. Минулого року представники обласних державних адміністрацій вже внесли дані про пам’ятки в нашу пілотну базу даних, а сьогодні ми працємо над уточненням геопросторових даних цих об’єктів, фотофіксацією, співпрацюємо з держгеокадастром задля використання ортофотопланів, а також над розробкою онлайн-кабінетів для регіональних уповноважених”, - розповіла Бондар.

Також, за її словами, “у подальшому цей реєстр стане інтероперабельним для міжсекторальної взамодїі з такими значущими реєстрами як e-construction, що відповідає за дозволи на будівництво та унеможливить корупційні схеми та стоси паперів у сфері хаотичної забудови”.

Читайте також: У МКІП закликають долучатися до інтернет-військ, щоб Україна залишалася у світовому інформаційному полі

“У той самий час є розуміння, що наше бажання швидкого відновлення зруйнованих будівель не повинно призвести до хаотичної забудови міст. Ми повинні зважати на ті обєкти архітектурної спадщини, яка знаходиться поруч з нами”, - наголосила Бондар.

Як повідомлялося, у МКІП зафіксували понад 380 випадків руйнувань або пошкоджень російськими загарбниками пам’яток архітектури, археології, релігії та історії на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-