Ткаченко розповів про «Війну впритул» та «Українську рукописну книгу»

Ткаченко розповів про «Війну впритул» та «Українську рукописну книгу»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів про проєкти “Війна впритул” та “Українська рукописна книга”, які підтримує МКІП.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його дописі в Телеграмі.

“Не перестаю пишатись українцями, які створюють вкрай важливі у нашій боротьбі з ворогом проєкти. «Війна впритул» – це сайт, який надає можливість вирушити у віртуальний тур в місця, що зазнали ракетних обстрілів рф. Це дозволяє наочно побачити масштаби руйнації українських міст. Впевнений, що ці кадри допоможуть пролити світло на ситуацію в Україні для людей з-за кордону”, - повідомив Ткаченко.

Він додав, що засновник проєкту - Дмитро Матяш.

“Сподіваюсь, що https://warupclose.com побачать мільйони людей”, - додав міністр.

Окрім того, він розповів про проєкт “Українська рукописна книга”, який реалізується Українським культурним фондом та видавництвом “Горобець”. Ткаченко зазначив, що його метою є оцифрування стародруків та передрукування рукописних книг часів Київської Русі – України, а засновниця проєкту Ганна Горобець в його межах створила вже 8 книг: https://ukrmanuscript.com/

Таким чином із, на жаль, малодоступними рукописами зможе ознайомитися кожен охочий, зауважив Ткаченко.

“Ми від МКІП всебічно підтримуємо такі проєкти. Вкотре переконуюсь, що нашу націю не перемогти”, - наголосив міністр.

Читайте також: Унаслідок війни пошкоджений 401 об’єкт культурної інфраструктури України – ОП

Як повідомлялося, у квітні Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв і мистецької освіти та партнерами поінформували про запуск проєкту Ukraine Now and Forever, який популяризуватиме українську культуру у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-