Видавець журналів GQ, Vogue і Vanity Fair повністю зупиняє роботу в росії

Видавець журналів GQ, Vogue і Vanity Fair повністю зупиняє роботу в росії

Укрінформ
Журнальне видавництво Condé Nast, яке, зокрема, випускає такі видання, як GQ, The New Yorker, Wired, Vanity Fair і Vogue, розриває угоду про франшизу та зупиніє видавничу діяльність у росії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву гедиректора компанії Роджера Лінча.

«Коли путін розпочав цю безглузду війну, ми знали, що повинні негайно вжити заходів, щоб захистити наших співробітників і нашу журналістику, і вирішили призупинити нашу видавничу діяльність в росії», – йдеться у повідомленні Лінча для персоналу Condé Nast.

За його словами, розгортання війни та посилення жорсткості законів про цензурув рф, які значно обмежували свободу слова і карали журналістів просто за те, що вони виконували свою роботу, зробили роботу Condé Nast в росії неможливою.

За останніми підрахунками, більше 650 компаній залишили свою повсякденну діяльність у країні або істотно скоротили її.

Читайте також: Виробник кави Lavazza припиняє роботу в росії

"Сьогодні ми повідомили нашим російським колегам про складне рішення розірвати нашу угоду про франшизу та припинити видавничу діяльність на ринку. Незважаючи на те, що ми ведемо успішний бізнес у росії понад 20 років, постійні звірства, спричинені цією неспровокованою війною, і відповідні закони про цензуру зробили неможливим для нас продовження діяльності там", – наголосив Лінч.

У компанії очікують, що лише 10% працівників у росії "залишаться виконувати певні невиконані зобов’язання".

Як повідомлялося, 24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, вони обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Власник брендів Libresse і Libero вирішив піти з росії

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із спільних проєктів.

Condé Nast — видавництво, яке є підрозділом медіакомпанії Advance Publications. У США видавництво випускає 18 споживчих журналів, в тому числі Architectural Digest, Bon Appétit, GQ, The New Yorker, Wired, Vanity Fair і Vogue, а також чотири ділових видання, 27 сайтів і понад 50 програм для мобільних і планшетних пристроїв.

Компанія, що базується в Нью-Йорку, була заснована в 1909 році Конде Монтрозом Настом і з 1959 року належить родині Ньюхаус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-