Kalush Orchestra може погодитися представляти Україну на Євробаченні

Kalush Orchestra може погодитися представляти Україну на Євробаченні

Укрінформ
Соліст Kalush Orchestra Олег Псюк не виключив, що гурт погодиться представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення"-2022 у Турині.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі Радіо НВ.

На запитання ведучого щодо ухваленого Оргкомітетом Нацвідбору на "Євробачення" рішення запропонувати Kalush Orchestra представляти Україну на конкурсі Псюк заявив, що остаточну відповідь вони нададуть у п'ятницю, 18 лютого.

"Коли ми вже підпишемо… Я маю на увазі, коли ми підпишемо всі папери, то тоді ми зможемо заявити точно", - зазначив музикант.

Читайте також: Ткаченко прокоментував скандал навколо Alina Pash та Євробачення

Як повідомляв Укрінформ, на Національному відборі на "Євробачення"-2022 перемогу здобула Аліна Паш із піснею "Тіні забутих предків". Гурт Kalush з композицією "Стефанія" у загальному підсумку зайняв друге місце.

В інтернеті з'явилася інформація, що Паш виступала в тимчасово окупованому Криму. Люди пригадали інтерв'ю Катерині Осадчій, де співачка сказала, що перетнула кордон з Росії, летівши до Криму з Москви. Це розцінили як порушення правил участі в відборі. Невдовзі співачка заявила, що їхала до Криму автобусом з України.

Організатори Нацвідбору 14 лютого повідомили про готовність дискваліфікувати Паш, якщо підтвердиться, що співачка в'їжджала в Крим не з боку України.

15 лютого Державна прикордонна служба України поінформувала, що не створювала і не надавала документ, який Паш передала Суспільному мовнику в межах участі у відборі на "Євробачення".

Менеджерка Паш пояснила, що довідку про перетин адмінмежі з Кримом надавала не співачка особисто, а "член команди".

Читайте також: Фото учасника Kalush Orchestra у Москві зробили до 2014 року - менеджер гурту

16 лютого сама артистка попросила в українців вибачення через скандал навколо підробленої довідки про поїздку в тимчасово окупований Крим та заявила про розрив відносин зі своїм директором.

Пізніше того ж дня Паш заявила, що знімає свою кандидатуру як представниці України в конкурсі.

Оргкомітет Національного відбору на участь у "Євробаченні"-2022 ухвалив рішення про припинення участі Паш у відборі.

17 лютого на позачерговому засіданні Оргкомітет вирішив звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на конкурсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-