Автори фільму «ЄвроДонбас» випускають подкаст про німців, які здавна жили на сході України

Автори фільму «ЄвроДонбас» випускають подкаст про німців, які здавна жили на сході України

Укрінформ
Автори документального фільму «ЄвроДонбас» анонсували вихід подкасту про німців, які жили на Сході України до приходу Радянської влади.

Про це Укрінформу повідомили в команді проєкту.

«Наративний подкаст «ЄвроДонбас: німецька спадщина» – про історію німців на Донбасі. Цей проєкт виходить на підтримку документального фільму «ЄвроДонбас» режисера Корнія Грицюка, який цього року випускає кінокомпанія 435 FILMS», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, в трьох епізодах подкасту «ЄвроДонбас: німецька спадщина» слухачі дізнаються історію німців, які декілька століть жили на Донбасі, де з XVIII століття панувала німецька мова та культура, а після приходу до влади «совєтів» залишилися тільки пам’ятки архітектури та побутові речі. Радянська влада переписала історію цього краю, представивши його вітриною сталінської індустріалізації та результатом «п’ятирічок». А його німецькомовних жителів розкуркулили й заслали до Сибіру та Казахстану.

Корній Грицюк та Анна Паленчук уже мали досвід у створенні подкастів. Корній став режисером аудіосеріалів «Куренівка: історія київського потопу» та «Маятник: життя та футбол Валерія Лобановського», Анна є авторкою подкасту «До попкорну з Анною Паленчук» про кіно та серіальне виробництво.

Читайте також: Українським документалістам вдалося зняти окупований Донецьк

Вихід епізодів заплановано на 7, 14 та 21 лютого на Apple Podcast, Google Podcast, SoundCloud, Spotify, в розділі «Подкасти» на «Українській правді» та інших платформах.

Подкаст «ЄвроДонбас: німецька спадщина» реалізується за підтримки генерального консульства ФРН у Донецьку з офісом у Дніпрі. Партнер проєкту - видання «Українська правда».

Як повідомляв Укрінформ, робота над фільмом «ЄвроДонбас» тривала з початку 2021 року за підтримки Держкіно. Українським документалістам удалося зробити ексклюзивні кадри сучасного окупованого Донецька. У широкий прокат «ЄвроДонбас» має вийти цьогоріч.

Фото: facebook.com/eurodonbasdocumentary

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-