Посольство Китаю з нагоди Року Тигра запрошує на онлайн-виставку про Теракотову армію

Посольство Китаю з нагоди Року Тигра запрошує на онлайн-виставку про Теракотову армію

Відео
Укрінформ
Посольство Китаю в Україні з нагоди Нового року за китайським календарем запрошує українців відвідати яскраву онлайн-виставку «Цинь – минуле та сьогодення Теракотової армії».

Як повідомили Укрінформу у пресслужбі посольства, виставка поєднує у собі традиції китайського Нового року, звичаї народів України та китайської провінції Шеньсі, а також багато інших культурних елементів.

«Щоб у період Свята весни – Нового Року за китайським календарем – створити для українських друзів радісну новорічну атмосферу, Посольство КНР в Україні та Департамент культури та туризму провінції Шеньсі, за підтримки Державного агентства розвитку туризму України, проведуть онлайн-виставку сучасного мистецтва «Цинь – минуле та сьогодення Теракотової армії». Запрошуємо вас відвідати віртуальний яскравий світ Теракотових воїнів та відкрити для себе дивовижну культуру Китаю без обмежень у часі та просторі», - йдеться у повідомленні.

Китайські дипломати пояснили, що народ династії Цинь у третьому столітті до нашої ери створив скарб історії та культури світового рівня – теракотові статуї воїнів та бойових коней у гробницях імператора Цинь Шихуана, які справили на світ колосальне враження та вплив.

Читайте також: У Пекіні відкрили виставку до 30-річчя Незалежності України

Виставка охоплює історію виявлення та створення Теракотової армії та представляє її художню унікальність за допомогою сучасних інноваційних технологій. Тематично її поділено на 7 частин: «Спіраль історії», «Від минулого до сьогодення», «Мистецтво давнини», «Майстерність культур Китаю та Заходу», «Візит у Шеньсі», «Створювати нове, повертаючись до старого» та «Дивовижний ритм».

Виставку, яка проходитиме з 1 лютого до квітня 2022 року, можна відвідати за посиланням

Як відомо, за китайським календарем Новий рік 2022 настане 1 лютого і триватиме до 22 січня 2023 року.

Фото: I. Noyan Yilmaz/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-