Французький письменник Вельбек анонсував новий роман із «натяком» на Макрона

Французький письменник Вельбек анонсував новий роман із «натяком» на Макрона

Укрінформ
Відомий французький письменник Мішель Вельбек анонсував вихід наступного тижня нового роману, в якому знову йтиметься про політику.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Новий роман Вельбека під назвою «Знищити» («Aneantir») вийде друком 7 січня. Планується наклад у 300 000 примірників, також видавець вже анонсував переклади на інші мови.

Повідомляється, що восьма книжка Вельбека є «філософським трилером», дія якого відбувається довкола президентських виборів 2027 року, із персонажами, у яких можна впізнати сучасних французьких політиків, включаючи чинного президента Еммануеля Макрона.

ЗМІ зазначає, що попередній твір Вельбека на політичну тематику - роман «Покора», описував ситуацію, в якій у Франції приходять до влади мусульмани. Також у книзі йшлося про поляризацію французького суспільства та боротьбу мусульманської політичної сили і французьких ультраправих («ідентичників»).

Більшість книжок Вельбека викликала неоднозначну реакцію у суспільстві. Зокрема, автора неодноразово звинувачували в ісламофобії через роман «Покора». Тоді через погрози з боку релігійних екстремістів Вельбеку довелося якийсь час переховуватися.

Як повідомляв Укрінформ, найпрестижнішу літературну нагороду Франції - премію Гонкура цьогоріч отримав Мохамед Мбугар Сарр, 31-річний письменник із Сенегалу.

Фото з сайту houellebecq.info 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-