МКІП запрошує долучитися до Тижня української мови у Вікіпедії

МКІП запрошує долучитися до Тижня української мови у Вікіпедії

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики спільно з ГО «Вікімедіа Україна» оголошують Тиждень української мови у Вікіпедії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Розвиток українського сегмента Вікіпедії, його наповнення є дуже важливим з огляду на те, що українці при пошуку інформації мають отримувати відповіді на свої запитання, у першу чергу, українською мовою. Дуже приємно, що в останні роки українська версія Вікіпедії активно розвивається, росте, і сподіваюся, що спільні проєкти, які наше міністерство проводить з українською вікіпедійною спільнотою, сприятимуть подальшому розвитку української Вікіпедії, утвердженню української мови та україномовного контенту в ній», – сказав перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Читайте також: МКІП занепокоєне долею кафедр українознавства в угорських вишах

Координатор програм ГО «Вікімедіа Україна» Антон Процюк зазначив, що важливим завданням ГО «Вікімедіа Україна» є розвиток україномовного сегмента Вікіпедії, сприяння збільшенню кількості статей у ньому та підвищення їх якісного рівня.

"Ми з радістю відгукнулися на пропозицію Міністерства культури та інформаційної політики України провести такий марафон до Дня української писемності та мови. Тож закликаю охочих взяти участь у ньому та створювати чи покращувати статті, які стосуються мовної тематики. А 9 листопада, у День української писемності та мови, ми спільно з Міністерством культури та інформаційної політики назвемо та відзначимо тих, кому це вдалося найкраще", - сказав він.

Читайте також: Мовний закон імплементується за принципом «лагідної українізації» - Кремінь

Марафон, присвячений Дню української писемності та мови, триватиме з 11 жовтня по 1 листопада. І має на меті поліпшити чи створити наново понад 200 тематичних статей про історію, сучасність, фонетику, морфологію, діалекти української мови, видатних учених-мовознавців у Вікіпедії.

Щоб стати учасником Тижня української мови потрібно зареєструватися у Вікіпедії. Для найактивніших авторів «Вікімедіа Україна» та МКІП підготували подарунки. Деталі для учасників – за посиланням.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило конкурс на виробництво та розповсюдження патріотичних серіалів за державної фінансової підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-