До популяризації народних промислів залучили амбасадорів - голова Держмистецтв

До популяризації народних промислів залучили амбасадорів - голова Держмистецтв

Укрінформ
Народні художні промисли (НХП) є унікальною особливістю України, якою потрібно пишатися.

Про це сказала голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Галина Григоренко під час виступу на V щорічному міжнародному форумі «Креативна Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До популяризації різних народних промислів були залучені так звані амбасадори. Ми попросили відомих людей, які мають свої канали в Інстаграмі, своїх підписників у соціальних мережах, щоб вони популяризували і своїм іміджем трохи осучаснювали НХП. Бо зазвичай пересічні наші громадяни можуть думати, що це щось таке дуже застаріле, щось з минулого століття, що тільки в етнографічних музеях можна зустріти, а до сучасності це не має жодного стосунку. Ми якраз хочемо перевернути це уявлення і показати наскільки сучасним все це є. І більш того, важливим є збереження традицій, бо це тепло поколінь, те вміння, яке передається від батька до сина, від майстра до учня. Це те, чим ми можемо пишатися, і це те унікальне, що ми маємо в країні", - сказала Григоренко.

Вона нагадала, що нещодавно відбувся фестиваль народних художніх промислів «Етніка». За її словами, проводити такий фестиваль потрібно регулярно, і завдання гілок влади - залучати до таких заходів бізнес, який може підтримувати такі речі.

Читайте також: Туреччина сподівається на нові культурні проєкти з Україною

"Популяризація - це тільки один зі шляхів, а саме такого типу івенти ще додають додану вартість. Коли люди розуміють наскільки складно зробити, наскільки потрібно важко і довго працювати і вчитися, для того, щоб зробити той чи інший виріб. Це не штамповані, фабричні речі, а те, що робиться руками. І це додає ваги, вартості, і розуміння того, наскільки це важливо сьогодні", - додала Григоренко.

Як повідомляв Укрінформ, до Дня Незалежності на подвір’ї Національного музею історії України відбувся фестиваль Український бренд «Етніка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-