Зеленський підписав указ про розвиток кінематографії

Зеленський підписав указ про розвиток кінематографії

Укрінформ
У День українського кіно Президент поставив уряду низку завдань щодо розвитку вітчизняної кінематографії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт глави держави.

Володимир Зеленський підписав Указ №464/2021 «Про заходи щодо сприяння розвитку кінематографії в Україні». Згідно з документом, уряд має прискорити розробку законопроєкту про Загальнодержавну програму розвитку національної кіноіндустрії та подати його на розгляд Верховної Ради.

Також має бути активізоване надання державної підтримки кінематографії – згідно із законом «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

«Кабмін повинен урегулювати питання стосовно звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання робіт і послуг іноземним суб’єктам кінематографії при виробництві ними фільмів на території України для надання їм державної підтримки у формі державної субсидії для повернення частини здійснених при виробництві фільмів кваліфікованих витрат. Крім того, функції з формування та реалізації державної політики у сфері кінематографії мають бути консолідовані в єдиному центральному органі виконавчої влади», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: МКІП розробив стратегію підтримки українського кіно

Як зазначається, уряд також має забезпечити ефективне управління державними підприємствами, які провадять діяльність у сфері кінематографії.  Має активізуватися міжнародна співпраця з метою закріплення на світовому кіноринку іміджу України як держави з висококонкурентною індустрією кінематографії.

Окрім того, інформує Офіс Президента, з нагоди Дня українського кіно глава держави підписав указ, згідно з яким за значний особистий внесок у розвиток кіномистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено 17 діячів кіномистецтва.

Читайте також: Премію імені Довженка присудили кінорежисерці Ворожбит

Чотирьох акторок відзначено орденом княгині Ольги III  ступеня. Троє діячів кіно отримали медаль «За працю і звитягу». Одній особі надано почесне звання «Народний артист України», чотирьом – «Заслужений артист України». Дев’ять осіб отримали звання «Заслужений діяч мистецтв України», п’ять – «Заслужений працівник культури України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-