У культовому театрі в Лондоні вперше виступить українська балетна школа

У культовому театрі в Лондоні вперше виступить українська балетна школа

Укрінформ
У культовому театрі Sadler’s Wells у Лондоні 7 вересня вперше відбудеться Українська Балетна Гала ­– вечір українського балету до Дня Незалежності України.

Як розповіли Укрінформу організатори події, Українська Балетна Гала відзначить дебют Українського національного балету на британській театральній сцені.

На сцені одного з найважливіших театрів світу у сфері танцю Sadler’s Wells виступлять українські солісти Олеся Шайтанова, Христина Шевченко, Денис Черевичко та Наталя де Фробервіль, які нині виступають по всьому світу з Американським балетним театром, Віденським театром, Литовським національним балетом та Тулузьким балетом Капітолії.

Вони приєднаються до зірок Українського національного балету, Королівського балету та Англійського національного балету в програмі, яка охоплює класику, включаючи «Вмираючий лебідь», «Дон Кіхот», «Діана та Актеон», «Корсар», «Сильфіди», «Grand Pas Classique» та «Система A/I» - світова прем’єра сучасного балету від хореографа Людовика Ондівієли та драматурга Ольги Данилюк.

«Ця велика театральна подія збігається з річницею 30-річчя незалежності України і стане пам’ятним святом української культури в Лондоні», - прокоментував Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великобританії Вадим Пристайко.

Читайте також: На Дніпропетровщині до Дня Незалежності влаштували шоу «Гопак у небі та на землі»

Організатори вечора кажуть, що метою балетного заходу є вшанування прогресу України за останні три десятиліття та прославлення видатного таланту в балеті.

За словами режисерки та продюсерки проєкту Ольги Данилюк, цим виступом найкращі українські танцюристи «спільно зроблять величезний внесок, представляючи українське мистецтво та культуру через незабутній виступ».

Читайте також: Хто приїде на «Оксамитовий сезон» в Одесу: оперно-балетний фестиваль оголосив програму

Українська балетна прем’єра відбудеться 7 вересня 2021 р. о 19:00 за місцевим часом у Театрі Садлера Уеллса, що на Роузбері авеню, Лондон EC1R 4TN.

Квитки на подію коштуватимуть від £20 до £95.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-