Хто приїде на «Оксамитовий сезон» в Одесу: оперно-балетний фестиваль оголосив програму

Хто приїде на «Оксамитовий сезон» в Одесу: оперно-балетний фестиваль оголосив програму

Укрінформ
В Одеському національному академічному театрі опери та балету вшосте відбудеться фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері».

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі театру.

«Це один з наймасштабніших і найпопулярніших оперно-балетних фестивалів півдня України, присвячений 30-річчю Незалежності України. Він відбудеться з 22 серпня по 15 вересня. На концерт-відкриття «Україна – світу» головний диригент театру, музичний керівник проєкту В’ячеслав Чернухо-Воліч збере найкращих українських співаків, що працюють в Україні і в Європі, а також запрошених гостей з Молдови, Білорусі, Латвії та Чехії. Зокрема, на сцену вийдуть заслужені артисти України Ігор Шаврук та Ігор Чернецький, лауреати міжнародних конкурсів Маргарита Гринивецька та Віталій Ковальчук», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Що готує Нацопера у новому сезоні: художній керівник «привідкрив завісу»

Зазначається, що другою подією стане балетний гала-концерт Classic & Modern «Одеса. Україна. Європа» просто неба на Театральному майдані.

Глядачі побачать фрагменти з найпопулярніших класичних балетів, сучасні балетні композиції на музику українських композиторів та грандіозну прем’єру «Болеро» Моріса Равеля у постановці Георгія Ковтуна за участі зірок одеського балету і запрошених визнаних балетних виконавців світу.

Фінальний проєкт фестивалю «Ковчег Україна: музика» - під орудою всесвітньо відомої диригентки, запрошеної головної диригентки Одеської опери Оксани Линів (Україна, Німеччина, Австрія). Це унікальна програма, в якій візьмуть участь Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU, Чоловіча хорова капела «Дударик», Камерний дівочий хор КДМЛ ім. Лисенка, етно-гурти «ДахаБраха», «Хорея козацька», «КУРБАСИ», солісти – Домініка Чекун, Уляна Горбачевська, Оксана Нікітюк, Назар Тацишин.

Читайте також: До 30-річчя Незалежності оперу «Коли цвіте папороть» транслюватимуть онлайн

Повідомляється, що в програмі фестивалю, зокрема, опера Дж. Пуччіні «Богема», сценічна кантата Карла Орффа «Карміна Бурана», концерт «Українська Одіссея», в якому прозвучать твори українських і світових композиторів, серед яких - Россіні, Гріг, Хачатурян, Чайковський, Скорик, Лисенко.

«Підготувати такий потужний музичний форум з присвятою 30-річчю Незалежності України менше ніж за місяць після початку нового, 212-го сезону – це велика відповідальність і неймовірні зусилля всього колективу театру, який, здається, ввімкнув додаткові оберти. Впевнена, що нам вдалося зробити дуже цікаву програму, яка приверне увагу широкого кола поціновувачів театру, оперно-балетного мистецтва і відкриє нові грані вітчизняної і світової мистецької спадщини і сучасного музично-театрального мистецтва», - прокоментувала генеральна директорка - художня керівниця театру Надія Бабіч.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-