До 30-річчя Незалежності оперу «Коли цвіте папороть» транслюватимуть онлайн

До 30-річчя Незалежності оперу «Коли цвіте папороть» транслюватимуть онлайн

Відео
Укрінформ
Вперше сучасна українська опера транслюватиметься на сайті Opera Vision – міжнародній платформі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«До 30-ї річниці Незалежності України виставу легендарної феєрії (фолькопери-балету) «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича у постановці Львівської національної опери сайт Opera Vision транслюватиме вперше: досі опери чи балети українських композиторів не були представлені для кількамільйонної аудиторії цієї платформи, кількість переглядів якої щодня складає понад 10 тисяч користувачів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Що готує Нацопера у новому сезоні: художній керівник «привідкрив завісу»

Як зазначається, трансляція вистави відбуватиметься у вільному доступі до кінця року, починаючи з 20 серпня о 19:00, з українськими та англійськими субтитрами. Також на сайті будуть представлені фото, відеотрейлер фолькопери-балету «Коли цвіте папороть», інтерв’ю з постановниками – композитором Євгеном Станковичем, диригентом Володимиром Сіренком та режисером Василем Вовкуном. 

Безкоштовна трансляція феєрії «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича на сайті Opera Vision.

Відеоанонс трансляції на сайті Opera Vision. Трейлер тут.

Сайт Opera Vision діє під патронатом Міжнародної асоціації «Opera Europa» та програми Європейського союзу «Креативна Європа» і транслює найновіші постановки понад 30 провідних оперних театрів європейських країн. У серпні сайт також транслюватиме опери «Русалка» А. Дворжака у постановці німецького театру м. Брауншвейг та «Поворот гвинта» Б. Бріттена Королівського театру Ла Монне/Де Мунт у Брюсселі (Бельгія).

Читайте також: На «Мельпомені Таврії» цьогоріч покажуть 40 вистав

Як нагадали у МКІП, новітня прем’єра феєрії (фолькопери-балету) «Коли цвіте папороть» Є. Станковича відбулася на сцені Львівської національної опери наприкінці 2017 року і стала першою прем’єрою у програмі розвитку театру «Український прорив» генерального директора-художнього керівника Василя Вовкуна.

Над новітньою постановкою працювали режисер Василь Вовкун, диригент Володимир Сіренко, художник Тадей Риндзак, художниця костюмів Ганна Іпатьєва, художник світла Дмитро Ципердюк, хормейстер Василь Коваль, балетмейстери-постановники Артем Шошин і Сергій Наєнко. У прем’єрних виставах брала участь народна артистка України Ніна Матвієнко. Її спів можна також почути у відеоверсії вистави. Серед виконавців – тенор, соліст Львівської національної опери та провідних європейських театрів Михайло Малафій.

Фото: mus.art.co.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-