У центрі Києва покажуть виставку про мистецтво часів Української революції 1917-1921 рр.

У центрі Києва покажуть виставку про мистецтво часів Української революції 1917-1921 рр.

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті спільно з Національним музеєм історії України, Бібліотекою імені Олега Ольжича організують вуличну фотодокументальну виставку "Мистецтво вільних: художня естетика Української революції 1917-1921".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє УІНП.

Виставка демонструватиметься на експозиційних конструкціях Інституту біля будинку Головпоштамту у Києві. Її відкриють у четвер, 26 серпня, о 13.00.

Як зазначають в УІНП, виставка відображає процес творення художньої естетики державного чину - розробки проєктів державних гербів, прапорів, печаток, військової уніформи, естетики державних документів - банкнот, поштових марок, паспортів, грамот. Експозиція розповідатиме про особливості розвитку художнього мистецтва, візуалізацію постатей та подій Української революції 1917-1921 рр. в картинах, малюнках, листівках та поштівках, про вплив подій Української революції на творчість українських письменників та поетів, книговидання в ті часи.

Читайте також: Київський міжнародний книжковий арт-фестиваль KYIV BOOK ART FEST

Матеріали виставки розкажуть про відродження українського музичного мистецтва, світове турне Української республіканської капели під керівництвом Олександра Кошиця й тріумф «Щедрика» Миколи Леонтовича, про розвиток українського театрального мистецтва й піднесення його до європейського рівня, про життя й діяльність видатних митців: Георгія Нарбута, Василя Кричевського, Івана Кавалерідзе, Леоніда Перфецького, Олександра Олеся, Павла Тичини, Миколи Леонтовича, Олександра Кошиця, Панаса Тобілевича (Саксаганського) й Леся Курбаса.

За словами одного із авторів виставки, начальника Управління наукового забезпечення УІНП Ярослава Файзуліна, цьогоріч завершується цикл відзначень 100-літніх ювілеїв подій Української революції 1917-1921 років. За ці чотири роки реалізовано десятки інформаційно-просвітницьких проєктів про різні вияви і аспекти Української революції і українського державотворення - парламент, уряд, дипломатію, військо, флот, символіку тощо.

Читайте також: У Празі презентували виставковий фотопроєкт «Щирі» за участі українських зірок

«Однак Українська революція - це не лише про державотворення або ж боротьбу за державність, хоча це головне, а й національне, культурне та духовне відродження українців. Тому в цьому проєкті ми вирішили зосередитись на українському мистецтві в часи революції: художньому мистецтві, літературі, театрі, музиці, мистецтві в пропаганді», - сказав Файзулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-