У Києві завершився урочистий концерт до Дня Незалежності

У Києві завершився урочистий концерт до Дня Незалежності

Укрінформ
На Національному спортивному комплексі "Олімпійський" завершився грандіозний урочистий концерт "День Народження Країни".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Музичне шоу розгорталося на сцені, що імітує молекулу ДНК. Як повідомляла постановниця концерту Катя Царик, це символізує, що незалежність в українців у крові.

Концерт відкрила Національна легенда, народна артистка та Герой України Софія Ротару -  однією з найвідоміших українських пісень "Червона рута".

Музичне шоу продовжили понад 30 виконавців. Зокрема, гурт "Скрябін" заспівав пісню "Люди, як кораблі". Під час виступу за допомогою відеоефектів було створено імітацію присутності загиблого соліста гурту Андрія Кузьменка.

Народні артисти України Джамала та Олександр Пономарьов виконали авторські пісні. Так, Джамала заспівала "Шлях додому", а Пономарьов – "Варто чи ні".

Читайте також: У Києві - урочистий концерт до Дня Незалежності

Дитячий хор "Ластівка" виконав усесвітньо відомий хоровий твір "Щедрик" українського композитора Миколи Леонтовича.

"Запалювали" публіку Руслана з хітом "Дикі танці", який став переможним на Євробаченні 2004 року, "Брати Гадюкіни" з енергійною піснею "Файне місто Тернопіль", Verka Serduchka, яка заспівала "Зібен-Зібен Ай-лю-лю".

У концерті також узяли участь Ірина Білик, Ніна Матвієнко, Тіна Кароль, Тарас Петриненко, Наталія Могилевська, Віктор Павлік, Арсен Мірзоян, Потап, Monatik, Сергій Бабкін, Олег Винник, Оля Полякова, Христина Соловій, DOROFEEVA, Tayanna, Валентин Дитюк, Людмила Монастирська, "Воплі Відоплясова", СКАЙ, ТНМК ("Танок на майдані Конґо"), BRUTTO , DZIDZIO, Gо-A, KAZKA, MOZGI та Національний академічний ансамбль імені Павла Вірського.

Виступи зірок супроводжувалися 3D-шоу, стилізованим під тематику відповідної пісні.

Читайте також: Під час телетрансляції концерту до Дня Незалежності «працюватиме» штучний інтелект

Завершили музичне шоу лідер рок-гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук спільно з Тарасом Петриненком і Тетяною Горобець піснею "Україно".

Після цього у небо запустили святковий салют.

За концертом з трибун та фан-зон НСК спостерігали близько десяти тисяч людей. Усі благодійні внески від глядачів шоу будуть спрямовані на розбудову центру сучасного мистецтва – музею українського художника Івана Марчука.

Як повідомлялося, до святкування 30-річчя незалежності України було організовано цілу низку урочистих заходів. Всі вони об’єднані гаслом "Ти у мене єдина". Зокрема, вранці 24 серпня на Хрещатику відбувся святковий парад Збройних сил України, а в Одесі - військово-морський парад.

Читайте також: «Я плачу вже втретє»: у соцмережах обговорюють парад до Дня Незалежності

Верховна Рада провела урочисте засідання, а після нього на позачерговій сесії ухвалила в першому читанні законопроєкт №5712 "Про великий Державний Герб", ініційований Президентом Володимиром Зеленським.

Окрім того, у Києві було проведено Марш захисників України. Його метою є вшанування пам’яті героїв, які віддали життя та здоров’я за Незалежність України, вшанування ветеранів, добровольців та військовослужбовців, полонених, зниклих безвісти та політв’язнів російсько-української війни, медиків, капеланів, волонтерів, активістів та всіх патріотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-