У Києві - урочистий концерт до Дня Незалежності

У Києві - урочистий концерт до Дня Незалежності

Фото
Укрінформ
У Києві на Національному спортивному комплексі "Олімпійський" проходить грандіозний урочистий концерт "День Народження Країни" до Дня Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, музичне шоу відбувається на сцені, яка імітує молекулу ДНК.

Так, концерт розпочався з 3D-шоу, яке ілюструвало символіку свята. Дійство супроводжувалося театралізованим козацьким танцем.

Концерт до Дня Незалежності у Києві / Фото: Ангеліна Страшкулич, Укрінформ

Одразу після цього на сцену вийшла Національна легенда, народна артистка та героїня України Софія Ротару та заспівала одну з найвідоміших у світі українських пісень авторства Володимира Івасюка "Червону руту".

Читайте також: Ткаченко подякував організаторам, артистам і технічним спеціалістам за «Ковчег: Україна»

Участь у концерті також беруть заслужена та народна артистка України Ірина Білик, народна артистка і героїня України Ніна Матвієнко, народні артисти України Джамала, Тіна Кароль, Тарас Петриненко, Наталія Могилевська, Віктор Павлік, Руслана, Олександр Пономарьов, Verka Serduchka; заслужені артисти України Арсен Мірзоян, Потап, Monatik, українські співаки та музиканти Сергій Бабкін, Олег Винник, Оля Полякова, Христина Соловій, DOROFEEVA, Tayanna, оперні співаки Валентин Дитюк, Людмила Монастирська, музичні гурти "Воплі Відоплясова", "Брати Гадюкіни", "Океан Ельзи", СКАЙ, "Скрябін", ТНМК ("Танок на майдані Конґо"), BRUTTO , DZIDZIO, Gо-A, KAZKA, MOZGI, а також Kyiv Symphony Orchestra та Національний академічний ансамбль імені Павла Вірського.

За концертом з трибун та фан-зон спортивного комплексу спостерігають понад п‘ять тисяч людей.

На арені "Олімпійського" встановлено пункт екстреної медичної допомоги. Біля входів до спортивної споруди чергують "швидкі".

Читайте також: Рекорд із наймасовішого виконання «Червоної рути» встановили у Чернівцях

Територія НСК посилено охороняється поліцією.

Усі благодійні внески від глядачів шоу будуть спрямовані на розбудову центру сучасного мистецтва – музею українського художника Івана Марчука.

Як повідомлялося, щороку 24 серпня в Україні відзначають День Незалежності.

До святкування 30-річчя Незалежності України організовано чимало урочистих заходів. Всі вони об’єднані гаслом "Ти у мене єдина". Зокрема, вранці 24 серпня на центральній вулиці Києва відбувся святковий парад Збройних сил України, а в Одесі військово-морський парад.

Читайте також: У Сєвєродонецьку встановили всеукраїнський рекорд з виконання пісні «Червона рута»

Верховна Рада провела урочисте засідання з нагоди Дня Незалежності, а після нього на позачерговій сесії ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт №5712 "Про великий Державний Герб", ініційований Президентом Володимиром Зеленським.

Окрім того, у Києві було проведено Марш захисників України. Його метою є вшанування пам’яті героїв, які віддали життя та здоров’я за Незалежність України, вшанування ветеранів, добровольців та військовослужбовців, полонених, зниклих безвісти та політв’язнів російсько-української війни, медиків, капеланів, волонтерів, активістів та всіх патріотів.

Фото: Ангеліна Страшкулич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-