У МКІП заявляють, що столична влада дала дозволи на встановлення сцени у Маріїнському парку

У МКІП заявляють, що столична влада дала дозволи на встановлення сцени у Маріїнському парку

Укрінформ
У КМДА надали усі необхідні дозволи для встановлення сцени до Дня Незалежності в Маріїнському парку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики у Фейсбуці.

"Як з’ясувало міністерство, адміністрація надала творчій команді усі необхідні для встановлення сцени дозволи. Сьогодні один із заступників голови КМДА раптом публічно обурився тим, що відбувається зі згоди київської міської влади, представником якої він є. Події останніх днів говорять про те, що київська влада навмисно намагається зірвати в столиці святкування такої величної для країни дати – 30-річчя Незалежності України. Якщо задум саме такий, запевняємо: нічого не вийде. Київ, як і вся Україна, святкуватиме День Незалежності!" - йдеться у повідомленні МКІП.

Як зазначається, залишки пам’ятника учасникам більшовицького жовтневого повстання 1917 року проти Української Центральної Ради жодним чином не прив’язані до конкретних місць поховання. Зокрема, невідомо навіть, чи взагалі лишилися на території Маріїнського парку будь-які поховання, оскільки та радянською владою, протягом її існування, і німецькими окупантами під час Другої світової війни на території парку проводилися роботи з "благоустрою".

Читайте також: Музей Революції гідності відреагував на інцидент з інсталяціями на алеї Героїв Небесної сотні

Раніше заступник голови КМДА Володимир Прокопів написав у Фейсбуці, що в Маріїнському парку в Києві на місці зруйнованого пам'ятника учасникам жовтневого збройного повстання 1917 року почали монтувати сцену.

"Цікаво, чи виконавців нічого не бентежило, коли на могилах встановлювали сцену? Проблема навіть не у формальних дозволах, а в тому, що монтажні роботи відбувалися прямо на братському похованні учасників революції 1917–1921 років. Це поховання знаходиться в реєстрі нерухомих пам’яток... Не хочеться моралізувати, але хіба не можна було встановити сцену в іншому місці?" – зазначив він.

Читайте також: В ОП сказали, хто відповідає за інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні

Зі свого боку, організатори концерту італійського оперного співака Андреа Бочеллі в Києві, сцену для якого монтують у Маріїнському парку, назвали некоректною заяву Прокопіва, оскільки немає жодних підтверджень, що ці поховання здійснювалися саме в цьому місці.

Як повідомляв Укрінформ, крім військового параду з нагоди Дня Незалежності України 24 серпня відбудуться два концерти – тенора Андреа Бочеллі та на НСК "Олімпійський".

Фото: Володимир Прокопів, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-