У Національному музеї історії покажуть виставку «Скіфське золото»

У Національному музеї історії покажуть виставку «Скіфське золото»

Укрінформ
Національний музей історії України у дні святкування 30-річчя Незалежності з 18 серпня представить на виставці «Скіфське золото» унікальні пам’ятки скіфської доби із зібрання Музею історичних коштовностей України.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі музею.

«Світове значення має колекція скіфських старожитностей, яку вже понад 50 років зберігає Музей історичних коштовностей України. Вишукані вироби, що неодноразово представляли Україну на міжнародних виставках та викликали захват закордонної публіки, експонуватимуться на виставці «Скіфське золото». Це, зокрема, таємничий ритуальний предмет із зображеннями батальних сцен із кургану Передерієва Могила (Донецька обл.), оббивка горита із зображенням сцен із життя Ахілла з Мелітопольського кургану (Запорізька обл.), вишуканий комплект жіночих прикрас із Трибратніх курганів (Крим), меч у піхвах, декорованих зображеннями звірів, ажурна пластина зі сценою полювання, посуд для вина у формі рогу із запорізьких курганів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві відкрили резонансну виставку «Пектораль. Знахідка століття»

Як зазначається, історія скіфів, які мешкали у степах від Дону до Дунаю від середини VII до початку ІІІ ст. до н. е., є однією з найяскравіших сторінок давньої історії українських земель. Особливою майстерністю відзначаються їхні золоті предмети: зброя, кінське спорядження, ритуальні предмети, посуд, особисті прикраси. В декотрих із цих пам’яток відображено уявлення про навколишній світ, таємниці життя і смерті, силу володарів, естетичні смаки, технічні знання та вміння давніх скіфів.

Виставка відбувається під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики в межах заходів, приурочених до 30-ої річниці незалежності України.

Повідомляється, що відкриття виставки «Скіфське золото» в Національному музеї історії України відбудеться 17 серпня. Для загального огляду експозиція буде доступною з 18 серпня і триватиме до 20 вересня.

Адреса музею: вулиця Володимирська, 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-