МКІП на прохання СБУ виключило Кіркорова з «чорного списку»

МКІП на прохання СБУ виключило Кіркорова з «чорного списку»

Доповнено
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України виключило російського співака Філіпа Кіркорова з переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

"Відповідно до нового листа Служби безпеки України, з проханням відізвати попередній лист щодо включення Філіпа Кіркорова до попереднього переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, – МКІП виключає Кіркорова з цього списку", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві підкреслили, що обидва накази, як про включення, так і про скасування включення, видані на підставі відповідних листів СБУ. Вони згідно до ст. 15 закону "Про кінематографію" передбачають безумовність дій МКІП щодо включення чи виключення громадян іноземних держав з переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці.

Читайте також: СБУ пояснила, чому Кіркоров опинився у «чорному списку»

"Включаючи чи виключаючи тих чи інших осіб з переліку, міністерство здійснює лише адміністративну технічну дію щодо оприлюднення у визначений законодавством спосіб рішення компетентних органів (у даному разі СБУ) щодо кваліфікування дій іноземних громадян, які призводять до їх включення до переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці", - повідомляє МКІП.

Читайте також: МКІП пояснило, чому російського репера Басту не повернули до «чорного списку»

Також зазначається, що як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначило.

Згодом у пресслужбі СБУ заявили, що вирішили ухвалити нове рішення щодо Кіркорова після отримання роз'яснення МКІП від 24 червня 2021 року, в якому «наголошується на наявності судових прецедентів із зазначених питань», передає Громадське.

«Служба безпеки України потребує додаткового опрацювання цього питання», - пояснили в СБУ.

Як повідомлялося, 22 червня Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ включило російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. В СБУ повідомили, що підставою для внесення Кіркорова до санкційного списку стала його підтримка анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-