МКІП включило Кіркорова у «чорний список»

МКІП включило Кіркорова у «чорний список»

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ включило російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

Зазначається, що відповідно до статті 15 Закону «Про кінематографію», МКІП здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень РНБО, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

«11 червня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, Кіркорова Філіпа Бедросовича. Відповідним наказом МКІП від 22 червня 2021 року Кіркорова Філіпа Бедросовича було включено до переліку», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві вказують, що процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством, МКІП не наділене повноваженнями вирішувати «включати» чи «не включати» певних осіб до списків.

Читайте також: Фронтмена «Землян» внесли у список осіб, які несуть загрозу нацбезпеці України

Відомості в переліку оперативно оновлюються, з ними можна ознайомитись на офіційному сайті МКІП в рубриці «ООС» підрубриці «Інформація».

Як повідомляв Укрінформ, у січні МКІП включило до «чорного списку» російських артисток Альону Апіну та Юлію Глєбову (творче ім'я Юлія Беретта).

Фото: facebook.com/kirkorovofficial

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-