СБУ пояснила, чому Кіркоров опинився у «чорному списку»

СБУ пояснила, чому Кіркоров опинився у «чорному списку»

Укрінформ
СБУ рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики України включити російського співака Філіпа Кіркорова у перелік осіб, що становлять загрозу національній безпеці України, і 22 червня він був включений до цього переліку.

Про це в коментарі Укрінформу повідомили в пресслужбі СБУ.

“Підставами для таких рекомендації СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією, а також наполягав на тому, що анексований півострів – це частина РФ. При цьому він регулярно виступав у АР Крим, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску. У СБУ є докази, що Філіп Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, а у своїх висловлюваннях виправдовував агресивні дії Російської Федерації”, - повідомили в пресслужбі.

Читайте також: До СБУ подали «чорний список» білоруських чиновників, яких пропонують не пускати в Україну

В СБУ нагадали, що 18 березня 2021 року Кіркоров виступив у «Большом праздничном концерте в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ», який відбувся за участю президента РФ Володимира Путіна, тим самим підтримавши окупацію АР Крим. У своїх заявах на цьому заході Кіркоров сказав, що Крим – це його улюблене місце Росії, а також вдався до низки інших пропагандистських висловлювань, які неодноразово робив раніше.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня Міністерство культури та інформаційної політики включило російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці. У січні МКІП включило до «чорного списку» російських артисток Альону Апіну та Юлію Глєбову (творче ім'я Юлія Беретта).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-