Ткаченко: Тема реставрації у Переяславі - надактуальна

Ткаченко: Тема реставрації у Переяславі - надактуальна

Фото
Укрінформ
Вознесенський собор, збудований у Переяславі на кошти Івана Мазепи, а також дзвіниця потребують комплексу реставраційних робіт.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"А коли ви в останнє були у Переяславі? Особисто я дуже багато років тому. Сьогодні це виправив. Місто зі славетною історією, пам’ятки якого зараз знаходяться в жахливому стані. Йдеться про комплекс об’єктів Вознесенського монастиря та території колишнього військового містечка. Тема реставрації тут - надактуальна", - написав Ткаченко.

Він розповів, що Вознесенський собор свого часу був збудований на кошти Івана Мазепи. Зараз у ньому розміщується Музей-діорама, а саме приміщення потребує не лише перезавантаження експозиції, а й комплексу реставраційних робіт.

"Проте набагато гіршою є ситуація з дзвіницею, яка перебуває в управлінні міста. Колись тут зароджувалась перша митрополія, а зараз – лише аварійний стан. Щоб встигнути врятувати пам’ятку, закликав міського голову якнайшвидше підготувати проєктно-кошторисну документацію. А далі - піти шляхом Великої Реставрації самої дзвіниці, як комунального об’єкта", - зазначив міністр.

"Докладемо зусиль, аби не втратити таку культурно-історичну спадщину", - наголосив Ткаченко.

Читайте також: «Велика реставрація»: за три роки планують відновити 150 об'єктів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики подало пропозицію до Міністерства фінансів щодо збільшення на наступний рік фінансування сфери культури вдвічі. Зокрема, йдеться про продовження програми "Велика реставрація".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-