Майно «Національної кінематеки» повернуть у власність держави – рішення суду

Майно «Національної кінематеки» повернуть у власність держави – рішення суду

Укрінформ
Північний апеляційний господарський суд розглянув апеляцію та залишив у силі рішення Господарського суду міста Києва від 15 лютого 2021 року, яким було визнано недійсними результати аукціону з продажу частини майна ДП «Національна кінематека України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Це рішення суду – ще один крок до відновлення платоспроможності підприємства і повернення його під управління держави. Також судом скасовані рішення про державну реєстрацію прав власності на частину майна ДП "Національна кінематека України" за результатами проведеного аукціону. Таким чином, майно Національної кінематеки буде повернуто у власність держави", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що раніше в рамках санації держпідприємства Товарна біржа "Перша універсальна біржа "Україна" провела аукціон з продажу комплексу нежитлових будівель загальною площею 5 286,1 кв. м за адресою м. Київ, вул. Кіото, 27.

Читайте також: У Венедіктової просять суд скасувати будівництво ЖК на території «Укркінохроніки»

У 2020 році Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики та Міністерство культури та інформаційної політики зверталися до правоохоронних органів з проханням розібратися з питанням переходу територій двох державних кіностудій – "Укркінохроніка" та "Національна кінематека" – у приватні руки.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня комітет ВР провів виїзне засідання на Київській студії хронікально-документальних фільмів "Укркінохроніка" та ДП "Національна кінематека України". Воно стало реакцією на звернення від культурної спільноти у зв’язку з критичною ситуацією щодо можливого доведення до банкрутства цих підприємств. У членів комітету є підстави вважати, що шляхом відчуження державного майна під подальшу комерційну забудову відбувається знищення національного культурного надбання, на базі якого має бути створений Державний фільмофонд України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-