Голова Наглядової ради УКФ Лариса Мудрак йде з посади

Голова Наглядової ради УКФ Лариса Мудрак йде з посади

Оновлено
Укрінформ
Голова наглядової ради Українського культурного фонду Лариса Мудрак склала повноваження.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила у Фейсбуці

"Я склала повноваження "з огляду на ситуацію, що склалась, та власну громадську позицію про самовідведення чинної наглядової ради Українського культурного фонду" 4 червня. Закликала до такого ж кроку членів НР ще минулого тижня. Почула мене лише Катерина Чуєва. Дякую", - написала Мудрак.

Як вона зазначила, її голос від початку був у меншості в наглядовій раді. Криза в УКФ розпочалася задовго до її приходу, додала Мудрак.

Читайте також: В УКФ хочуть розробити стратегію щонайменше на три роки – Мудрак

"За місяць роботи під час кризи всіх рівнів вдалося обрати виконавчого директора та провести конкурсний відбір 2021 року. Дирекція може продовжити роботу з видачі грантів цього року. Дякую всім, хто допомагав зберегти УКФ й знаходити рішення під час кризи. Дякую всім, хто критикував. Якщо мій голос буде почутим - допомагатиму УКФ й далі", - зазначила Мудрак.

Також заяву на звільнення з посади члена наглядової ради УКФ подала Катерина Чуєва, повідомляє Український культурний фонд

«Ситуація безумовно непроста. Чудово, що конкурс відбувся, а отже, дирекція зможе продовжити свою роботу з видачі грантів. Але питання стосовно роботи нинішньої наглядової ради залишається відкритим. І громадськість, і міністерство, і я особисто зацікавлений у тому, щоб період нестабільності, який ми зараз спостерігаємо, завершився. На жаль, через законодавчі прогалини у УКФ і у МКІП відсутні юридичні важелі впливу. Але я наполягаю на тому, що самовідвід таких членів наглядової ради, як пан Сусленський та пан Тулузов, є найкращим рішенням для УКФ. Паралельно ми продовжуватимемо роботу над внесенням необхідних змін до закону, щоб не допустити повторення таких ситуацій», – зауважив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: В УКФ обіцяють подолати кризу протягом двох тижнів

Зазначається, що у випадку, якщо самовідведення членів наглядової ради триватиме, розглядатиметься варіант запуску процедури переобрання всього її складу. Вона відбуватиметься згідно із законом «Про Український культурний фонд«, де відповідно двох кандидатів подає МКІП, двох – Офіс Президента, двох – громадські організації, двох – заклади культури.

Голова наглядової ради обиратиметься із запропонованих нових кандидатур оновленим складом наглядової ради УКФ.

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня Ткаченко заявив, що криза щодо системи підходів управління Українського культурного фонду назрівала давно.

МКІП наказом від 14 квітня 2021 року призначило Ларису Мудрак головою Українського культурного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-