Франківський драмтеатр у ніч на 26 квітня покаже у Прип'яті драму-реквієм «Нація»

Франківський драмтеатр у ніч на 26 квітня покаже у Прип'яті драму-реквієм «Нація»

Укрінформ
Франківський драмтеатр опівночі вирушає до Чорнобильської зони, де в ніч на 26 квітня, у 35-у річницю трагедії на ЧАЕС, покаже у Прип'яті драму-реквієм «Нація».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. І. Франка.

«24 квітня опівночі група акторів на чолі з Ростиславом Держипільським вирушає до Чорнобильської зони. В ніч на 26 квітня 2021 року, о 1:23 – фатальний час атомного вибуху - у 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи присутні запалять 35 свічок, і одразу розпочнеться драма-реквієм «Нація» режисера Ростислава Держипільського за твором Марії Матіос», - повідомили в драмтеатрі.

Читайте також: Археологічну оперу «Чорнобильдорф» викладуть у відкритий доступ

Це вже друга поїздка акторів Франківського театру в зону відчуження. У березні в рамках проєкту «Театр у зоні доступу» актори театру зіграли «Солодку Дарусю» в Будинку культури Чорнобиля для самопоселенців та співробітників ЧАЕС. Цього разу виставу «Нація» покажуть у Прип’яті.

«У рамках акції відбудеться молебень та презентація першої діджитал-ікони «Чорнобильський Спас», де учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС зображені на рівні зі святими, та фігурує відома Чорнобильська сосна, водночас схожа і на хрест, і на тризуб. Цю сосну, як і ще живих ліквідаторів аварії, можна побачити у культовій документальній стрічці «Поріг», знятій 1988-го», - зазначили у пресслужбі театру.

Читайте також: Роковини Чорнобильської трагедії: УІНП записав аудіоролик і запускає всеукраїнську акцію

Також на екрані, встановленому на центральній площі Прип`яті, планують продемонструвати архівні кадри, зняті у місті до аварії. А під музичний супровід віртуального інструменту, створеного за допомогою запису покинутих у Прип`яті піаніно, лунатимуть вірші «чорнобильських» поетів.

Організатори акції Chornobyl.35 транслюватимуть дійство у Фейсбуці.

Як повідомляв Укрінформ, музей цивільного захисту «Зірка Полин» у Чорнобилі проведе віртуальну екскурсію для всіх охочих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-