Фестиваль позитивного кіно «Кіносарай» оголосив цьогорічну тему

Фестиваль позитивного кіно «Кіносарай» оголосив цьогорічну тему

Фото
Укрінформ
Дев’ятий Міжнародний фестиваль позитивного кіно «Кіносарай» на Мистецькому хуторі «Обирок», що на Чернігівщині, вперше триватиме три дні - з 25 до 28 червня.

Про це Укрінформу повідомили організатори кінофоруму.

«Ключова тема цього року — гнучкість сприйняття і дій. Перед людством постали виклики пандемії, цифрової глобалізації, зміни клімату, економіки та соціальних відносин, тому організатори пропонують знайти можливості для їх подолання та подивитися на позитивні аспекти. У програмі традиційно - найкраще позитивне кіно будь-якого жанру з усього світу. До участі вже подано 200 кінострічок з 45 країн. Роботи прийматимуть до 28 травня», - ідеться в повідомленні

Встигнути податися на фестиваль можна тут.

Як зазначається, цьогоріч розширено також територію проведення фестивалю. Крім традиційної локації «Кіносараю» на «Обирку», де покази відбуваються просто неба вдень і вночі, додасться ще одна. Фільми-переможці демонструватимуться у стародавній гетьманській столиці - Батурині.

Фестиваль складається з міжнародної та української конкурсних програм. Передбачено 8 нагород, що спеціально розроблені для фестивалю аргентинським скульптором Фабіаном Марковичем, - за найкращі ігровий, документальний та анімаційний короткометражний фільми міжнародної та вітчизняної програм.

Окрема номінація - фільми про сталий розвиток. Тема екології дуже важлива для організаторів фестивалю, бо Мистецький хутір «Обирок» вже кілька років є членом Європейської мережі екопоселень (GEN).

Також присуджується спеціальна нагорода «За пристрасть і вогонь», яку торік започаткував український режисер Ярослав Попов на честь свого друга Леоніда Кантера — відомого українського режисера, мандрівника, засновника Мистецького хутора «Обирок», фестивалю «Кіносарай» та багатьох інших проєктів.

Читайте також: Фестиваль американського кіно запускає майстер-класи з продюсерами й режисерами

Напередодні нового «Кіносараю» буде презентовано його нову айдентику, яку створила дизайнер Дар’я Подольцева.

Директором фестивалю є Діана Карпенко — проєктний менеджер, співзасновниця мистецького хутора «Обирок», фестивалю «Кіносарай», проєктів «ART мобілізація» та «Освітній експеримент». Програмний директор фестивалю — відомий режисер монтажу кіно Микола Базаркін, чиї фільми (зокрема «Вулкан», «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Рози. Фільм-Кабаре», «Історія Зимового саду») неодноразово були відзначені преміями на кінофестивалях.

Фото: kinosaray.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-