Фестиваль американського кіно запускає майстер-класи з продюсерами й режисерами

Фестиваль американського кіно запускає майстер-класи з продюсерами й режисерами

Укрінформ
Фестиваль американського кіно «Незалежність» спільно з America House розпочинає 16 квітня серію онлайн майстер-класів з відомими американськими продюсерами і режисерами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті фестивалю.

«Майстер-класи відбудуться у форматі Zoom-конференцій без трансляції та матимуть синхронний переклад на українську мову. Участь у заходах вільна за умови попередньої реєстрації», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, 16 квітня о 18:00 відбудеться захід «Майстерність візуальної оповіді» (Як відзнятий матеріал стає кіно), який проведе викладач, кінооператор Крістофер Чомин (Американська асоціація кінематографістів ASC).

Чомин поєднує кар'єру вільного кінооператора з роботою на факультеті кіношколи USC. Наразі він очікує виходу двох своїх останніх повнометражних фільмів «El Diablo Made Me Do It» та «Three Body Problem» і продовжує читати сценарії та планувати свої наступні операторські пригоди. Тим часом він прагне й надалі ділитися своїми знаннями як представник American Film Showcase.

Чомин використовуватиме приклади з фільмів з усього світу , щоб дослідити природу кіно, і проаналізує, що, власне, означає бути «кінематографічним»? Водночас він зачепить теми креативності та фундаментальних основ драматургії у кіно. Реєстрація на майстер-клас тут.

20 квітня о 19:00 відбудеться майстер-клас «Як створити персонажа у структурі короткометражного та повнометражного фільмів» від Бобетт Бастер - відомої викладачки, відзначеної нагородами продюсерки та авторки, на чиї майстер-класи полюють провідні медіа-компанії та корпорації – від Disney / Pixar, Sony та BBC до Google та SoulCycle.

Бобетт викладала в американській кіношколі USC, працювала як запрошена викладачка на факультетах міжнародних університетів, а зараз працює у Північно-Східному університеті як професорка практичного діджитал-сторітеллінгу. Майстер-клас пропонує дослідити структуру короткометражних і повнометражних фільмів і роль, яку приділяють структурі видатні режисери. Кіно – це мистецтво у часі, що ґрунтується на його плинності та ритмі, набагато подібніше до музики чи футболу, ніж до роману чи театральної вистави. У цій 2,5-годинній лекції використовуються уривки з класичних та короткометражних фільмів.

Лекція розкриває ключові питання, якими задається режисер: як використовувати мову кіно, як розробляти структуру історії заради однієї мети - вибудувати емоційний зв'язок зі своєю аудиторією. Учасникам класу рекомендується заздалегіть переглянути фільми «Хрещений батько» (Paramount, режисер Френсіс Форд Коппола), «Інопланетянин» (Universal, режисер Стівен Спілберг) та / або «Король говорить!» (Fox Searchlight, режисер Том Гупер). Також будуть показані уривки з інших художніх фільмів. Реєстрація на майстер-клас тут.

21 квітня о 18:00 майстер-клас «Зйомка та монтаж спостерігального документального епізоду» проведе Кетрін Екслі – режисерка документальних фільмів та монтажу, у фокусі творчості якої - історії успіху персонажів, що так чи інакше не відповідають соціальним очікуванням.

Читайте також: Вистави «Погані дороги» і «VIÑO» покажуть онлайн

Її фільми брали участь у таких фестивалях, як Міжнародний кінофестиваль у Сан-Франциско, DOC NYC, Міжнародний кінофестиваль у Гарлемі та Кінофестиваль Асоціації ООН. Екслі має ступінь магістра наук Стенфордського університету та ступінь бакалавра Єльського університету.

Цей захід призначений познайомити зі складовими сильної споглядальної сцени в документальних фільмах. Тригодинний майстер-клас розпочнеться з контекстуалізації споглядальної зйомки в різних проявах документального кіно, потім перейде до її детального дослідження з урахуванням знімальних і монтажних принципів та процесів. Аналіз споглядального кіно через перспективу оператора та режисера монтажу допоможе учасникам зрозуміти конкретні прийоми для зйомки та монтажу власних споглядальних сцен та глибше аналізувати документальні фільми. Реєстрація на майстер-клас тут.

22 квітня о 18:00 майстер-клас «Знайомство з плануванням та кошторисами для документального фільму" проведе Керолін Хепберн – продюсерка, відзначена премією «Еммі», яка нещодавно завершила проекти «The Mole Agent» як виконавча продюсерка і «Thousand Cuts» як продюсерка, прем'єра яких відбулася на кінофестивалі «Санденс» у 2020 році. Хепберн спродюсувала фільм «One Child Nation», що отримав Гран-прі «Санденсу», потрапив у шортлист «Оскара» та вийшов на платформі Amazon Studios; а також спродюсувала «Bully. Coward. Victim. The Story of Roy Cohn», прем'єра якого відбулася на Нью-Йоркському кінофестивалі, права на показ якого придбав HBO; та «Ringside», прем'єра якого відбулася на Берлінському кінофестивалі.

Читайте також: Раду з держпідтримки кінематографії очолив Артем Колюбаєв

Керолін є членом Академії кіномистецтв і наук, Гільдії продюсерів Америки та Британської академії кіно і телебачення.

Цей майстер-клас допоможе режисерам-початківцям розбити на прості кроки процеси планування та складання кошторису документального фільму. Реєстрація на майстер-клас тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-