Раду з держпідтримки кінематографії очолив Артем Колюбаєв

Раду з держпідтримки кінематографії очолив Артем Колюбаєв

Укрінформ
Рада з державної підтримки кінематографії в оновленому складі на своєму першому засіданні 9 квітня обрала головою Ради Артема Колюбаєва, заступником - Маріанну Новікову.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кандидатуру кіно- і телевізійного продюсера Артема Колюбаєва запропонувала голова Держкіно Марина Кудерчук.

Його обрали одноголосно, без обговорення.

Колюбаєв зазначив, що в цей непростий час української економіки бачить завдання Ради не просто як розбудову українського кінематографа, а і його збереження і рятування.

Читайте також: Фестиваль Beldocs запрошує українських кінематографістів до участі в індустрійній секції

«Ми бачимо, який непростий наразі час і з кінотеатральними релізами, і з перенесенням строків виробництва фільмів через обмеження, викликані COVID-19. Ми будемо боротися з викликами, які прийшли з пандемією, і наше завдання є не зупинити процес виробництва українських фільмів і продовжувати його розбудовувати, продовжувати завойовувати іноземні фестивалі і ринки», - сказав Колюбаєв, додавши, що бачить Раду як «збірну України по кіно, яка має грати не тільки в межах України, а й на світовому полі».

Читайте також: Голова Держкіно задекларувала ₴670 тисяч доходів та квартиру

Новообраний голова Ради запевнив, що робитиме все можливе, аби фінансування українського кінематографа збільшувалося, і українські фільми виходили на екрани так часто, як і до пандемії COVID-19, а український глядач повернувся в кінотеатри і дивився українське кіно.

На посаду заступника голови Ради з держпідтримки кінематографії члени Ради запропонували виконавчу продюсерку Маріанну Новікову, яку і обрали майже одноголосно (один утримався, сама Новікова не голосувала). Секретарем Рад залишили Олександра Редіна, який був ним дотепер.

Читайте також: На фестивалі Docudays UA – світова прем’єра стрічки Андрія Лисецького «Земля Івана»

Члени Ради розглянули поточні питання порядку денного, які здебільшого стосувалися подовження строків виробництва фільмів – зокрема, короткометражного фільму «Фаза» (ТОВ «Діджітал Реліджн»); анімаційного фільму «ABOVO» (ТОВ «Біофьюл Технолоджи Україна»); фільму «Зірки за обміном» (ТОВ «Студія «Кінороб»); фільму «Шекспір, Війна і мир» (ТОВ «Продакшн No1»); фільму «Рак-самітник – майстер втечі» (ТОВ «Продакшн No1»).

Також Рада вирішила визначити додатковий тематичний напрямок 15-го конкурсного відбору Держкіно – анімаційні тематичні короткометражні й повнометражні фільми для дітей віком 6-8 років «Безбар’єрність».

Читайте також: За підтримки Держкіно знімуть 125 фільмів та серіалів

Насамкінець Марина Кудерчук оголосила про старт 9 квітня 15-го пітчингу Держкіно.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2021 року Кабінет Міністрів затвердив оновлений склад Ради з державної підтримки кінематографії. До складу ради увійшли: креативний продюсер, телеведучий. актор Юрій Горбунов; кіно- та телевізійний продюсер Артем Колюбаєв; режисер-постановник Анатолій Матешко; продюсер Олександр Недбаєв; виконавчий продюсер Маріанна Новікова; продюсер, кінознавець Поліна Толмачова; актор, режисер Олексій Тритенко; керівник адвокатського та рієлторського об'єднання Микола Чиханцов; продюсер Віктор Яриш.

Члени ради призначені строком на два роки, після завершення цього терміну їх повноваження припиняться автоматично.

Попередній склад Ради був призначений розпорядженням уряду 6 березня 2019 року, її повноваження спливли 6 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-