Уряд затвердив склад ради із держпідтримки кінематографії

Уряд затвердив склад ради із держпідтримки кінематографії

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив розпорядження «Про утворення ради з державної підтримки кінематографії» та затвердив її персональний склад.

Як передає Укрінформ, підготовлений Міністерством культури та інформаційної політики документ урядовці прийняли на своєму засіданні 31 березня, повідомляє пресслужба МКІП.

«МКІП з 2 лютого проводило конкурс з відбору членів ради з держпідтримки кінематографії. За його результатами та завдяки співбесідам з претендентами від творчих спілок, громадських об'єднань, господарських об'єднань, статутні документи яких передбачають провадження діяльності у сфері кінематографії або телебачення і діяльність яких є активною протягом останніх трьох років, конкурсна комісія шляхом таємного рейтингового голосування обрала 7 членів Ради. Відповідно до закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні», Міністерство культури та інформаційної політики та Державне агентство з питань кіно запропонували ще по одному представнику до складу цього органу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до ради увійшли: креативний продюсер, телеведучий та актор Юрій Горбунов, кіно- та телевізійний продюсер Артем Колюбаєв, режисер-постановник Анатолій Матешко, продюсер Олександр Недбаєв, виконавчий продюсер Маріанна Новікова, продюсер та кінознавець Поліна Томачова, актор та режисер Олексій Тритенко, керівник адвокатського об'єднання «АРОУ» Микола Чиханцов та продюсер Віктор Яриш.

Члени ради призначені строком на два роки, після завершення цього терміну їх повноваження припиняться автоматично.

Читайте також: Більше представників креативних індустрій та туризму отримають доступні кредити – МКІП

Як повідомляється, оскільки попередній склад цього органу був призначений розпорядженням уряду 6 березня 2019 року, її повноваження спливли 6 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-