Швеція може позичити українським музеям реліквії до Дня Незалежності - Ткаченко

Швеція може позичити українським музеям реліквії до Дня Незалежності - Ткаченко

Укрінформ
З нагоди святкування 30-річчя Незалежності України Королівство Швеція може передати історичні реліквії, які є важливими для нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Фейсбуці.

"Мав приємне знайомство і цікаву онлайн-зустріч із міністром культури і демократії Королівства Швеція Амандою Лінд. Наші країни активно співпрацюють впродовж років. Швеція, зокрема, підтримує незалежні ЗМІ в Україні і виступає донором для багатьох проєктів. Крім того, Швеція і Україна об’єднані спільною історією: як от за часів правління гетьмана Пилипа Орлика і періоду Київської Русі. Королівство також зберігає важливі історичні реліквії, які мають значну роль для України", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що з нагоди святкування 30-річчя Незалежності України сторони обговорили можливості щодо демонстрації цих об’єктів у наших музеях. "Поки потримаю інтригу, про які йдеться, але робота вже розпочата. Вдячний шведським держустановам та архівам і бібліотекам за сприяння у цьому", - написав міністр.

Під час онлайн-зустрічі Ткаченко розповів про боротьбу України з дезінформацією, презентувавши рішення про створення Міжнародного центру протидії дезінформації на базі РНБО і Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Зокрема, він наголосив на зацікавленості залучення до роботи цих установ іноземних партнерів та союзників України.

Читайте також: Кулеба презентував «подарунок Україні» до 30-річчя незалежності

Також сторони обговорили перспективу запуску проєкту україномовних гідів, який започаткувала Перша леді України Олена Зеленська, у шведських музеях.

"Запросив шведську сторону долучитися до археологічного проєкту Полтавського музею «Поле Полтавської битви». Адже нещодавно вчені музею виявили нові історичні карти, що дозволяють точніше визначити поля битв під Полтавською битвою 1709 року. Обговорюючи зроблене у межах протидії наслідків пандемії, а також поділившись нашими планами, отримав фідбек, що вони надихають. І це хороший сигнал для посилення співпраці", - додав Ткаченко.

Читайте також: Законопроєкт про медіа стосується захисту журналістів та інформбезпеки - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило конкурс з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-