Історична драма «Антон і червона химера» вийшла у прокат

Історична драма «Антон і червона химера» вийшла у прокат

Трейлер
Укрінформ
Повнометражний історичний фільм “Антон і червона химера” режисера Зази Урушадзе вийшов у прокат.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно, передає Укрінформ.

“18 березня в прокат виходить створений за підтримки Держкіно історичний екшн "Антон і червона химера" від режисера-номінанта на премії "Оскар" і "Золотий глобус" Зази Урушадзе”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сценарій стрічки створений за мотивами книги канадського письменника Дейла Ейслера, що оповідає реальну історію його родини.

Читайте також: Вийшов новий трейлер мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

“Фільм порушує загальнолюдські теми, які зрозумілі кожному. Ця стрічка – про цінність дитячої дружби, про класову нерівність і ненависть, які стали причиною революції, та про еміграцію як спробу втілити мрію про краще життя”, - розповів письменник і сценарист Дейл Ейслер.

Продюсер Мірза Давітая зауважив, що у фільмі глядач спостерігатиме зіткнення ідеалістичного, чарівного світу дитинства з жорстоким дорослим світом.

“Фільм дає осмислення, що в житті є найголовнішим та якою є ціна людського життя. Я сподіваюсь, що саме такі почуття виникнуть у всіх, хто подивиться цю стрічку”, - додав Давітая.

Читайте також: Українці в Індії зняли «Лісову пісню» Лесі Українки мовою гінді

Події фільму відбуваються 1918 року в маленькому німецькому поселенні в Одеській області, куди після погрому випадково потрапляє єврейська сім'я: батько та син Яша. У Яші зав'язується дружба з німецьким хлопчиком Антоном, і разом вони стають свідками великих історичних подій.

Зйомки стрічки проходили в Одесі, Одеській області та Грузії.

Саундтрек до картини створили композитори Мирослав Скорик (Україна) та Патрік Каннелл (США).

Читайте також: Фільм Віктора Івченка «Лісова пісня» виклали онлайн

Від України над історичним екшеном працювала компанія “Інсайт Медіа” за підтримки Держкіно.

Як повідомляв Укрінформ, завершену виробництвом стрічку «Антон» було представлено Держкіно у грудні 2018 року.

Автори сценарію - Дейл Ейслер, Заза Урушадзе, Вадим Єрмоленко. Продюсери – Мірза Давітая (Грузія), Кестутіс Драздаускас (Литва), Френк Майор (США), Володимир Філіппов, Алла Овсяннікова, Андрій Суярко, Олександр Коваленко (Україна). Кінопроєкт фільму «Антон» став одним із переможців дев'ятого конкурсного відбору Держкіно.

Читайте також: Держкіно представило в інтернеті стрічку «Кобзар. Історія однієї книги»

Прем'єра стрічки в Україні була запланована на осінь 2019 року.

Показ фільму «Антон» відбувся у листопаді 2020 року на кінофестивалі «Темні ночі» в Таллінні в межах спеціальної програми «Пам’яті Зази Урушадзе».

Відомий грузинський режисер, продюсер і сценарист Заза Урушадзе помер у грудні 2019-го, йому було 53 роки. Його фільм «Мандарини» був номінований 2015 року на премію «Оскар» від Естонії. Загалом картина отримала більше 15 нагород на міжнародних фестивалях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-