Фільм Віктора Івченка «Лісова пісня» виклали онлайн

Фільм Віктора Івченка «Лісова пісня» виклали онлайн

Відео
Укрінформ
З нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки Держкіно виклало онлайн фільм Віктора Івченка «Лісова пісня».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«До ювілею Лесі Українки в онлайн-кінотеатрі Держкіно – екранізація одного з найвідоміших її творів, драми-феєрії «Лісова пісня». Однойменний фільм режисера Віктора Івченка був створений 60 років тому (1961 року) на кіностудії імені Олександра Довженка», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, головну роль в картині зіграла видатна українська актриса Раїса Недашківська — тоді 17-річна київська школярка, для якої роль Мавки стала першою у кіно та однією з найбільш знакових у житті.

Читайте також: Вийшов новий трейлер мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Сама Недашківська вважає, що «Лісова пісня» - це шедевр, у якому закладена наша цивілізація, душа України. «Це еталон не тільки національної п’єси, а й світової літератури! Цей світ невидимий, він у наших билинах, оповідях. Леся Українка своїм твором перетягнула українців через апокаліпсис XX століття, об’єднала видимий світ із невидимим і рослинним, створила ідеальний персонаж паралельного світу - Мавку», - зазначила народна артистка України.

Ролі у фільмі виконали Ада Роговцева, Володимир Сидорчук, Петро Вескляров, Володимир Рудін, Варвара Губенко, Володимир Максименко. Музику до картини створив видатний український композитор Ігор Шамо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-