В Україні готуються знімати фільм «Шттл» в копродукції з Францією і Бельгією

В Україні готуються знімати фільм «Шттл» в копродукції з Францією і Бельгією

Укрінформ
В Україні готуються до зйомок історичної драми "Шттл" у спільному виробництві з Францією та Бельгією.

Про це повідомив співзасновник міжнародної кінокомпанії Apple Tree Vision, засновник і генеральний продюсер кінокомпанії Star Media Влад Ряшин під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми поки що його не виробляємо, а тільки готуємось. Ми починали стадію його розробки з Українським культурним фондом. Цей проєкт пройшов стадію копродукційних проєктів на конкурсі Держкіно. І в цьому проєкті беруть участь три країни: Україна, Франція і Бельгія", - сказав Ряшин.

Він зазначив, що сюжет фільму "Шттл" заснований на реальних фактах. За його словами, події фільму розгортаються в 1941 році за кілька днів до початку Другої світової війни.

Також Ряшин розповів, що все буде зніматися за технологією безперервного кадру.

Читайте також: Україна має стати майданчиком для спільного виробництва кіно - Ткаченко

"Це дуже важка технологія, тому що вона потребує великої кількості репетицій з акторами, зі всім технічним персоналом. Кожний повинен досконально знати і реагувати на те, що відбувається на знімальному майданчику. Це дійсно такий проєкт з викликом для нас", - сказав він.

Виконавець головної ролі у фільмі Петро Ніневський зазначив, що копродукційні роботи для акторів дуже важливі через те, що є можливість виходити на міжнародний ринок.

Він розповів, що у фільмі буде виконувати роль українського хлопця Дем'яна, який є найкращим другом головного героя Менделя. "Вони разом з Менделем жили, існували. Вони вчилися разом, тобто, по суті, Дем'ян і Мендель є протипом українсько-єврейських стосунків", - додав Ніневський.

Як повідомлялося, в Україні плануються зйомки серіалу про космос "Інфініті" для французького мовника CANAL+. Це буде шестисерійна детективна драма. Початок зйомок заплановано попередньо на березень 2021 року. Більшість серій зніматимуть в Україні, а частину - в Казахстані на полігоні Байконур та у Парижі.

Читайте також: У Львові почалися зйомки фільму за романом Кузьми “Скрябіна”

У жовтні 2019 року Президент України підписав закон "Про внесення змін до Закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" щодо надання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні", або закон про рібейти.

Ним передбачається, що Україна повертатиме іноземним кіновиробникам 25% витрат на зйомку фільмів на її території. І ще 5% витрат - у разі, якщо вони використовують для створення фільмів твори українських авторів чи сюжет про Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-