Фільм «Погані дороги» у квітні вийде в український прокат

Фільм «Погані дороги» у квітні вийде в український прокат

Укрінформ
Фільм-призер Венеційського кінофестивалю «Погані дороги» режисера Наталки Ворожбит вийде в широкий кінотеатральний прокат 1 квітня цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Світова прем’єра драми "Погані дороги" відбулася у програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю в 2020 році, де її відзначили другою за престижністю нагородою – премією Circolo del Cinema di Verona як «Найбільш інноваційну стрічку в конкурсі», - зазначили в Держкіно.

Читайте також: Вийшов міжнародний трейлер українського фільму-учасника 71-го Berlinale

Там нагадали, що українська прем’єра фільму пройшла на фестивалі «Київський тиждень критики» у програмі «Фокус: Україна-Франція». Також режисер здобула Національну премію кінокритиків «Кіноколо» у категорії «Відкриття року», актор Юрій Кулініч був відзначений премією за найкращу чоловічу роль, а актриса Оксана Черкашина отримала премію як виконавиця найкращої жіночої ролі.

Продюсери фільму - Юрій Мінзянов та Дмитро Мінзянов.

Читайте також: Ворожбит назвала серіали, які вразили її як сценариста, режисера і глядача

Виробництво - кінопродакшн «Kristi Films» за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Дистриб’ютор - кінокомпанія «Артхаус Трафік». Промокампанія фільму здійснюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Читайте також: Ткаченко закликає ходити в церкву і кіно, але не забувати про карантин

«Погані дороги» - повнометражний режисерський дебют Наталки Ворожбит, екранізація її однойменної п’єси, яку ставили у Лондоні та Києві. Стрічка складається з п’яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування. П’ять розбитих доріг – п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на тлі порушення кордонів державних. Сценарій створено на основі документальних історій, зібраних авторкою на Сході України під час роботи над фільмом «Кіборги».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-