Рада планує внести зміни до закону про культурні послуги

Рада планує внести зміни до закону про культурні послуги

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо загальних засад надання населенню культурних послуг" (№4318).

Як передає кореспондент Укрінформ, його підтримали 280 народних депутатів.

"Законопроєкт розроблений з метою визначення на законодавчому рівні загальних засад надання населенню якісних і доступних культурних послуг", - ідеться у пояснювальній записці.

До основних положень законопроєкту віднесено: введення у правове поле понять «державна політика у сфері культури», «культурна послуга», «мінімальні стандарти забезпечення населення культурними послугами», «центр культурних послуг».

Проєкт також передбачає перегляд та уточнення основних засад та пріоритетів державної культурної політики; запровадження механізмів моніторингу та оцінювання реалізації державної політики у сфері культури.

Читайте також: У Вікіпедії стартує «Місяць культурної дипломатії України»

Законопроєкт визначає повноваження органів державної влади, спрямовані на впровадження реформи забезпечення населення культурними послугами.

Очікується, що ухвалення цього законопроєкту дозволить забезпечити вжиття необхідних заходів для надання населенню якісних та доступних культурних послуг, підвищить спроможність територіальних громад у їх наданні, сприятиме модернізації наявної культурної інфраструктури відповідно до потреб конкретної громади, раціонального використання ресурсного потенціалу.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі зауважив, що підтримка цього законопроєкту є великим кроком вперед у розвитку культури.

За повідомленням Ткаченка, серед іншого, законопроєкт пропонує встановити мінімальні стандарти забезпечення населення культурними послугами і це означає, що кожен матиме доступ до гарантованого пакету послуг. Крім того, пропонується встановити, що базовий набір культурних послуг фінансуватиметься державним та/або місцевим бюджетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-