«Святкуйте, але все має бути в міру»: Ляшко дав поради на Новий рік і Різдво

«Святкуйте, але все має бути в міру»: Ляшко дав поради на Новий рік і Різдво

Укрінформ
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликає українців свідомо поставитися до різдвяних і новорічних свят в умовах епідемії.

Як передає Укрінформ, про це Віктор Ляшко заявив в ефірі Радіо НВ.

«Коли говорити про нинішній грудень, з урахуванням усього, що ми пережили з березня, то тут не повинні забувати про таку річ, як пандемічна втома. Вона характерна для країн усього світу. Ми могли б заборонити урядовим рішенням ярмарки, новорічні ялинки, але був би жорсткий супротив, і люди могли б не дотримуватися обмежень. Тут головне - суспільна відповідальність. Я у неї вірю», - зазначив Ляшко.

Водночас він зауважив, що встановлені норми не виконуються: «Коли я через тиждень приїжджаю в Києві у популярний торгово-розважальний центр і бачу, що жодна з норм не виконується. Це безвідповідальне ставлення власника бізнесу. І таких ситуацій у нас велика кількість».

Читайте також: МОЗ планує вакцинувати від коронавірусу 23 мільйони українців - Ляшко

Саме тому запровадили карантин вихідного дня, і він дозволив «збити зростання епідемічної кривої», наголосив головний санітарний лікар.

«Ми розуміємо, що зараз питання у тому, щоб люди трошки відпочили від пандемічної втоми… Ми закликали усіх свідомо поставитися до різдвяних і новорічних свят. Святкуйте, але все має бути в міру, і після цього ми маємо закритися для того, щоб підготуватися до можливого зростання захворюваностей на грип та ГРВІ, серед яких може бути і коронавірус», - указав Ляшко.

Читайте також: Ляшко розповів, як правильно харчуватися під час епідсезону грипу

Він закликав кожного почати із самого себе. «Ми з дружиною, наприклад, по новорічні подарунки приїхали о 9-й ранку в магазин. Інші подарунки купимо онлайн. Я не поїду до своїх батьків і до батьків дружини», - пояснив головний санлікар.

На його думку, такі речі може зробити кожен - «і загалом допомогти нашим медикам - дати їм можливість також відпочити».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-