На Буковині через карантин доведеться знищити три мільйони тюльпанів

На Буковині через карантин доведеться знищити три мільйони тюльпанів

Укрінформ
Власник тюльпанового поля у селі Реваківці Чернівецької області через карантин змушений буде зірвати і викинути близько трьох мільйонів квітів.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив підприємець Олександр Стратійчук, який цього року висадив півтора гектари поля квітів.

За попередніми підрахунками, збитки становитимуть близько 20 тисяч доларів.

"Цього року ми висадили близько 3 мільйонів квітів на полі у півтора гектари. Відкриття тюльпанового поля планували провести усередині квітня. Але зараз триває карантин і переносити відкриття немає куди, бо це квіти, вони чекати завершення карантину не будуть. Запускати людей на поле також не можна. Тому якщо обмеження не знімуть за півтора-два тижні, то доведеться усі квіти зірвати і викинути. Бо усе закрито і спробувати продати квіти зараз дуже важко", - сказав він.

Водночас, за словами підприємця, незважаючи на цьогорічні втрати, відмовлятися від висадки тюльпанів наступного року він не планує.

Читайте також: На Прикарпатті посилять карантин напередодні Вербної неділі

"З усіма затратами цьогорічними ми понесемо близько 20 тисяч доларів збитків. Але все одно на наступний рік спробую знову засадити півтора гектари тюльпанового поля, як і цього року. До речі, квіти уже починають розквітати. Думаю, за тиждень-півтора поле буде все у розквітлих тюльпанах", - додав Стратійчук.

Як повідомляв Укрінформ, з 12 березня в Україні запровадили карантин у навчальних закладах та низку інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Згодом карантин продовжили до 24 квітня.

Фото: te.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-