Франція послабить карантин для людей з аутизмом

Франція послабить карантин для людей з аутизмом

Укрінформ
Влада Франції має намір змінити для осіб з аутизмом правила дотримання режиму карантину,  встановленого у зв'язку з пандемією Covid-19.

Про це заявив президент Еммануель Макрон з нагоди Всесвітнього дня розповсюдження інформації про проблему аутизму, який відзначається 2 квітня, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ваші звички змінилися, і ви трохи розгублені. Ви звикли бачити людей, яких ви добре знаєте упродовж тривалого часу, що надавало вам упевненості… Я знаю, що ви дуже прагнете повернути ваше звичне життя. Для деяких з вас перебування замкнутими вдома є випробуванням», - звернувся Макрон до людей з аутизмом.

Президент Франції анонсував наміри змінити для них правила карантину, аби пом'якшити наслідки вимушеної ізоляції. Насамперед ідеться про послаблення обмежень на пересування поза домівкою.

Читайте також: Французька влада нарахувала вже понад 2 мільйони безробітних через коронавірус

Від 17 березня у Франції діє суворий режим хатнього карантину. Урядовим декретом заборонено будь-які зібрання. Громадяни можуть полишати домівки лише у крайніх потребах, які чітко визначені правилами.

За порушення режиму – штраф 135 євро. Поліція і жандармерія вже наклали близько 36 тис. таких стягнень.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-