Фейк чи гігантський вугор: науковці дослідили фото Лох-Неського чудовиська

Фейк чи гігантський вугор: науковці дослідили фото Лох-Неського чудовиська

Укрінформ
На відомій фотографії Лох-Неського чудовиська міг бути зображений гігантський вугор.

Про це свідчать результати досліджень біоутворення озера в Шотландії, повідомляє ВВС.

«Найвідоміша фотографія монстра Лох-Несс тривалий час вважалася обманом, але науковці придумали нове пояснення іншими спостереженнями невловимого монстра — це міг бути просто гігантський вугор», - йдеться в повідомленні.

Команда дослідників взяла зразки ДНК з озера Лох-Несс у Шотландії, де, як вважають, жила «Нессі», і прийшла до висновку, що морське чудовисько могло виявитися просто гігантським вугром.

Вчені почали вивчення біорізноманіття озера в червні 2018 року, взявши 250 проб води з різних місць і глибин, щоб визначити всіх його мешканців. Вони виявили близько 3000 різних видів.

«У Лох-Нессі велика кількість ДНК вугра», - зазначив генетик з університету Нової Зеландії Отаго Ніл Джеммелл. Найбільш великі особини можуть досягати довжини до 1,8 метра, проте наявність там риби-гіганта виключати не можна.

Читайте також: Екоактивістка перепливла на яхті Атлантичний океан і дісталася до Нью-Йорка

Як відомо, фотографію «Нессі» 1934 року дискредитували, назвавши зображену на ній невідому істоту іграшковим підводним човном, до якого було прикріплено модель голови та шиї. Різні теорії протягом багатьох років припускали, що монстр насправді міг бути драконом, морським динозавром або просто дуже великим сомом.

Фото: artstation.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-