У Дрогобичі вручили нагороди переможцям Премії Франка

У Дрогобичі вручили нагороди переможцям Премії Франка

Фото
Укрінформ
У Дрогобичі у вівторок відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка, якою відзначають науковців за дослідження та відкриття в галузі україністики і соціально-гуманітарних наук.

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного фонду Івана Франка.

“Із 27 наукових робіт у двох номінаціях, які було подано на премію у 2019 році, монографію авторства доктора філології Міланського університету Марії Грації Бартоліні “Пізнай самого себе. Неоплатонічні джерела в творчості Г. С. Сковороди” було визнано найкращою у номінації “За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики”. В другій номінації премію присуджено не було, оскільки жодна із представлених монографій не набрала необхідну кількість балів”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, член міжнародного журі – доктор філософських наук Євген Бистрицький представив лауреатську роботу Марії Грації Бартоліні на широкий загал. А науковці Петер Штегер з Австрії та Сімоне Беллецца з Італії розповіли про критерії, згідно з якими оцінювались наукові праці, ознайомили з претендентами на премію у номінації “За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук” і підкреслили важливість премії в розвитку гуманітаристики та україністики зокрема.

Директор Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус зазначив у вітальному слові, що діяльність і місія Фонду знайшли підтримку серед українських і закордонних вчених, зокрема Канади та Європи. Так, за чотири роки існування на премію претендували 70 науковців і 6 авторських колективів з України, Австрії, Італії, Канади, Великобританії, Німеччини, Фінляндії, Іспанії, Грузії, Ізраїлю, Польщі та Сербії.

Читайте також: Італійка стала лауреаткою міжнародної премії імені Франка

Міжнародна премія імені Івана Франка є почесним визнанням наукових відкриттів, вагомих здобутків та значних заслуг науковців у галузі суспільних наук та україністики. Премію заснував 2015 року онук Каменяра – Роланд Франко.

У 2016 році премію отримав Любомир Гузар, Верховний Архієпископ-емерит Української Греко-Католицької церкви, кардинал Католицької церкви. 2017 року лауреатами стали професор Віденського університету, президент Міжнародної асоціації україністів Міхаель Мозер та академік, почесний професор Львівського національного університету імені Івана Франка Олег Шаблій. У 2018 році перемогу здобули професорка Українського католицького університету (Львів) та Українського вільного університету (Мюнхен) Ярослава Мельник, та доцент кафедри Східноєвропейської історії Гельсінського університету Йоганнес Ремі.

Фото: frankoprize.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-