ЄС закликає боротися за права кожної дитини

ЄС закликає боротися за права кожної дитини

Заява
Укрінформ
З нагоди Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, який відзначається 12 червня, Високий представник ЄС та Єврокомісія закликали боротися за права кожної дитини.

Текст їхньої спільної заяви публікується на сайті Єврокомісії.

«Сьогодні близько 152 мільйонів дітей є жертвами дитячої праці по всьому світу. Цим 152 мільйонам дітей було відмовлено у праві на доступ до освіти та на життя у безпечних умовах. З нагоди Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею Євросоюз підтверджує власні зобов’язання щодо гарантування фундаментальних прав для кожної дитини», - йдеться у документі.

Єврокомісія нагадала: у 2019-му виповнюється 30 років з моменту прийняття Конвенції ООН з прав дитини, що робить потребу рішучої боротьби з дитячою працею ще нагальнішою. Пріоритети такої боротьби у всіх секторах економічної діяльності визначені як ключові цілі ООН до 2025 року.

Читайте також: Іменем загиблого хлопчика-мігранта назвали рятувальний корабель

Як наголошується у заяві, Євросоюз використовує всі доступні важелі - політичні, дипломатичні, гуманітарні - для подолання транскордонної проблеми примусової дитячої праці. Крім того, ЄС робить внесок у захист дітей у зонах конфліктів, включаючи Сірію та Ємен.

На програми надання освіти у надзвичайних обставинах у 2019 році було спрямовано 10% бюджету ЄС, визначеного на цілі гуманітарної допомоги. До кінця року ця сума, як очікується, сягне 164 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-